EconomiaNotícies

CCOO convoca una vaga a Douglas, contra la decisió d’acomiadar 1.000 persones, entre elles, veïnes de Lloret 

A comarques gironines les botigues de Salt (Espai Gironès) i la de Lloret de Mar també estan convocades a la vaga aquest 18 de març 2022

Després de la dramàtica decisió de Douglas d’aplicar un ERO 1.000 persones i empitjorar les condicions d’altres 600, el sindicat ha iniciat un procés de mobilitzacions.

El dia 3 de març Douglas informava la representació sindical de la seva ferma determinació a l’hora de començar un ERO per acomiadar 1.000 treballadors i treballadores, i de l’obertura d’un article 41 d’Estatut dels Treballadors, la finalitat del qual seria modificar el sistema d’incentius a la botiga i els horaris al magatzem.

El sindicat ha manifestat amb total contundència la negativa a acceptar uns plans tan erràtics, com tots els que s’han dut a terme en anys anteriors; que s’han basat únicament a acomiadar la plantilla. 

Aquests plans han tingut resultats nefastos, i l’empresa ha passat de ser la primera companyia en perfumeries en l’àmbit nacional a convertir-se en la cinquena actualment.

CCOO no consentirà un nou abús d’una empresa amb un salari mitjà brut fix anual el 2020 per al consell de direcció de 131.000 euros anuals, mentre que el salari mitjà brut fix anual el 2020 a la resta de personal va ser de 17.905 euros anuals. El sindicat no permetrà que els resultats de tan mala gestió la continuï pagant la classe treballadora.

CCOO posa de manifest l’abús que aquest fet significa contra a l’ocupació femenina, ja que el percentatge global de dones a l’empresa és d’un 86% i Douglas vol acabar amb 2/3 del total d’aquesta plantilla, tancant 136 botigues de les 202 que queden, 10 de les 12 que hi ha a Catalunya.

CCOO ha reiterat la seva negativa a admetre que Douglas utilitzi aquests processos per precaritzar les condicions laborals i es passi a la feina “low cost” i que la transició digital es faci a costa de les persones. Per això, la seva posició serà d’enfrontament davant d’aquestes pretensions i actuarà des d’una triple estratègia: de negociació, de comunicació i de mobilització. Aquesta estratègia ja va començar el dia 14 de març amb una primera vaga als magatzems.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button