NotíciesSuccessos

Cartes al Director: “Més de 20 veïns portem una setmana amb la llum punxada per una incompetència entre l’Ajuntament i Endesa”

Un incendi en la caseta dels comptadors de llum de la Ronda Europa de Cala Canyelles (Lloret de Mar) ha deixat als veïns sense subministrament des de fa més d’una setmana, ja que no es posen d’acord de qui és la responsabilitat i de moment no s’ha aclarit a qui pertany la caseta i, per tant, ningú dona respostes (que necessiten urgent) per solucionar el greu problema. Fonts properes a la redacció de Lloret Gaceta i veïns afectats ens han exposat els fets.

Els fets

L’Incendi es va produir el passat dijous 18 de maig al voltant de les 15:00h en una caseta on hi ha diferents comptadors elèctrics de cases i locals de veïns de la urbanització Cala Canyelles (sector de l’entrada). En veure fum, les persones dels diferents locals comercials de la zona van trucar a bombers i policia que van atansar-se al lloc ràpidament.

L’empresa Fecsa Endesa es va presentar aproximadament una hora més tard, cap a les 16:30h. Els comptadors afectats són els que donen llum a carrer Portugal, carrer França, carrer Holanda i part de Ronda Europa (habitatges familiars, locals comercials, i enllumenat públic). Tota la zona esmentada es queda sense subministrament elèctric a partir del dijous.

Aquell mateix dijous de l’incendi, els bombers expliquen verbalment als veïns que no poden saber les causes de l’incendi. D’altra banda, Fecsa Endesa, per telèfon, certifica als afectats que no recau en la seva responsabilitat aquesta incidència, ja que l’avaria és deguda a un defecte de la instal·lació de la caseta.

Dijous a les 18:45h, els veïns de la zona afectada contacten amb Alcaldia per poder buscar una solució. Des d’alcaldia no tenien coneixement de l’incident i els comuniquen que faran les gestions pertinents per saber que ha passat. El mateix dia, a les 19:28h des de l’Ajuntament comuniquen als afectats “que és cosa entre privats i que ho solucionin amb la Comunitat de Propietaris”.

Els veïns de la urbanització fan saber a alcaldia que Cala Canyelles és un “BARRI” del municipi de Lloret de Mar que va ser recepcionat a principis dels anys 2000 per l’Ajuntament i és d’aquesta administració de qui depenem.

Dijous a les 22:12h: els afectats comuniquen a l’Ajuntament que no tenen enllumenat públic als carrers Portugal, carrer França, Carrer Holanda i part de Ronda Europa (evidentment tampoc a les cases i locals comercials) però no serà fins divendres al matí que es tornen a posar en contacte amb els veïns de Cala Canyelles, i és llavors quan des del departament corresponent de l’ajuntament els hi envien per whatsapp aquesta notificació:

“S’ha produït un incident al quadre de comptadors de Ronda Europa on també es troba un quadre d’enllumenat públic. Arran de l’incident (curtcircuit, pujada de tensió…,) s’ha cremat tot el local, inclòs el quadre d’enllumenat. D’aquest quadre penja entre d’altres l’enllumenat d’Av. Portugal, Ronda Europa i carrers adjacents. Nosaltres ja hem encarregat al tècnic **********, qui fa la revisió anual d’aquest quadre, que demani pressupost per a la seva substitució. Ara bé, aquesta zona estarà a les fosques més d’una setmana, en primer lloc, perquè cal que ENDESA repari les LGA dels comptadors i restableixi el servei i, en segon lloc, ha d’arribar el nou quadre que esperem que no trigui massa”.

Aprofitant l’incident, a la zona d’UCSA la xarxa de baixa tensió és anòmala. En aquest sentit, hi ha diverses centralitzacions de comptadors a la via pública i, d’allà surten i discorren pels carrers les instal·lacions “interiors”, és a dir cables que en condicions normals haurien de discórrer al 100% per dins de les propietats particulars”.

I és en aquest punt on els afectats ja no tenen cap més resposta per part de l’administració pública. Alhora Endesa continua afirmant que no recau en la seva responsabilitat, ja que l’avaria es deu a un defecte de la instal·lació de la caseta.

La situació actual:

Perquè 6 dels locals comercials de la zona tinguin subministrament elèctric s’ha punxat la llum a la Bakery del restaurant El Trull. Tot i això, algun local no pot treballar, com és el de submarinisme, ja que no hi ha prou potencia per omplir les ampolles de busseig. D’altra banda, hi ha habitatges que han llogat particularment generadors i altres que directament estan sense electricitat. Estem parlant de veïns d’avançada edat: parlem de gent gran amb més de 70 anys i famílies amb nens petits. Actualment, ningú els hi dona resposta del que ha passat i tampoc en qui recau la responsabilitat de la caseta de comptadors de llum.

Els veïns es pregunten…

No podria l’ajuntament enviar un grup electrógen a la zona (com els que es van instal·lar quan la gran nevada) mentre es troba una solució? Una setmana és molt de temps per qualsevol família i molt més si parlem de gent gran, que viuen una zona incomunicada pel transport públic, sense enllumenat al carrer, sense llum (aigua calenta, cuina, etc.) per conseqüències de l’incendi d’una caseta que no saben a qui pertany. Això sí, els veïns paguem tots l'”IBI” a Lloret. I, per altra part, caldria saber qui es fa responsable per indemnitzar les persones afectades durant tants dies, i els establiments que no han pogut fer la seva feina, i no deixem de valorar l’esforç del Restaurant El Trull per ajudar als establiments posant el seu subministrament elèctric en risc per haver punxat llum a tants afectats.

(Aprofitant eslògans de campanyes, els veïns de Canyelles volen menys promeses de pàrquing a Canyelles i més cablejat elèctric digne. Primer de tot que els donin llum! FOTO: “Tots per Lloret” posant la pancarta a Canyelles mentre els veïns estem sense llum).

2 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button