Cartes al directorNotícies

Cartes al Director: “Alerta de Tinya a Lloret de Mar”

Les perruqueries de tot Catalunya es troben en alerta. Els darrers dies un bon nombre de clients a tot l’estat, s’han vist afectats pel contagi d’una malaltia vinculada sobretot a les perruqueries. Afecta majoritàriament als homes, que són els que tenen més costum de rapar-se els cabells.

Feia temps que l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia avisava de la necessitat de tenir molta cura amb els instruments que s’utilitzen a les perruqueries i barberies i que cal esterilitzar-les a cada ús. Avui és palès que hi ha un increment de casos d’infeccions del cuir cabellut per fongs, i més en concret, una afecció anomenada “tinya” que ja ha arribat a Lloret.

Ha arribat a la nostra redacció una carta al director confirmant que ja tenim al poble aquesta afectació, i ho constatem amb aquest testimoni:

“Alerta de Tinya a Lloret de Mar”

“Em dic Xavi Fernández, i us vull explicar el que m’ha passat perquè aneu amb compte quant a la perruqueria.

Tinc costum d’arreglar-me els cabells a casa, amb l’ajuda de la meva dona, però, aquest passat dilluns, aconsellat per un amic que em va parlar molt bé d’un perruquer de renom i molt conegut al poble pels seus moderns tractaments i l’elegant establiment a prop del bombers de Lloret, vaig decidir anar per primer cop.

Infecció dos dies després del contagi

Passats tres dies, em van sortir unes ferides al cap i vaig anar al metge. El doctor va confirmar que patia una infecció per contagi (coneguda com a “tinya”) de la que últimament se’n parla sovint als mitjans. Em va donar un tractament amb pomades i vaig decidir avisar al perruquer sense cap més ànim que dir-li que ho tingui en compte per no continuar utilitzant els estris sense esterilitzar a fons i propagar el contagi.

Un cop a la perruqueria li vaig dir si tenia un moment per explicar-li una cosa en privat, com estava pentinant una senyora no va poder escoltar-me un minut per poder avisar-lo. Un cop va acabar la feina li vaig insistir i literalment “va passar de mi”. No li interessava saber el que m’ha passat. Així doncs, sóc jo mateix que sense ànims de res més que d’avisar a tothom que tingui cura d’aquest tipus de contagi, he decidit enviar aquest escrit a Lloret Gaceta perquè en faci difusió i alerti a la bona gent de Lloret que estigui a l’aguait de tenir cura de preguntar si es fan les degudes esterilitzacions dels instruments dels llocs on anem a buscar els serveis dels professionals”.

Informació addicional del CANAL SALUT GENCAT:

La tinya és una malaltia infecciosa comuna produïda per fongs dermatòfits, que afecta pell, cuir cabellut, ungles, engonals i peus (en aquest últim cas rep el nom de “peu d’atleta”). Pot aparèixer en persones de totes les edats i desenvolupar-se alhora en diverses parts del cos. La seva aparició dependrà de si s’ha estat en contacte amb algun dels fongs causants, de si hi ha petites lesions a la pell per on pugui introduir-se la infecció, de si hi ha un excés d’humitat que l’estova o bé de si la persona es troba baixa de defenses.

3 Comentaris

  1. Gracias por tu testimonio Xavi, pero ya que han pasado de ti en la peluquería, me gustaría saber el nombre de la misma, para evitar ir, ya que en esa dirección hay varias peluquerías. Gracias

  2. No només a les perruqueries, jo els vaig agafar a la piscina de Lloret, segur que al gimnàs, per no tenir prou cura i eixugar me amb la mateixa tovallola que posava a sobre de les màquines. Aneu amb molt de compte!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button