ActivitatsNotícies

Lloret, Blanes i Tossa tornen a unir forces per crear un Carnaval únic; consulta el programa complet:

Més de 120.000 persones s’aplegaran a Blanes, Lloret i Tossa per gaudir del Carnaval de la Costa Brava Sud

Els alcaldes de Blanes, Lloret i Tossa, acompanyats dels regidors/es responsables dels tres Ajuntaments, van presentar dijous passat a l’antiga església de la Vila Vella de Tossa el cartell i programació del Carnaval de la Costa Brava Sud.

El Carnaval de la Costa Brava Sud celebrarà una nova edició del 09 al 24 de febrer 2024. Es calcula que, sumant els espectadors de les tres rues, el Carnaval de la Costa Brava Sud aplega més de 120.000 persones.

La gran Rua de Carnaval començarà a Lloret el dissabte 10 de febrer a les 17:00h. Continuarà el diumenge 11 de febrer a Lloret a les 12:00h i després a les 17:00h a Blanes; i a Tossa tindrà lloc el dissabte 24 de febrer a les 16:30h, tancant la gran rua a les tres poblacions.

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012, de la voluntat d’aquestes tres viles costaneres de promocionar conjuntament les seves Rues de Carnaval.

Les 3 Rues

PROGRAMES COMPLETS

Lloret de Mar

Blanes

Tossa

Presentació oficial

Onze carrosses i una comparsa, a la Gran Rua de Lloret

Més de 500 participants formen part de les onze carrosses i de la comparsa que participaran en la rua del dissabte 10 de febrer a les 17 h i, l’endemà, el diumenge 11 de febrer a les 12 h. La Gran Rua de Carnaval de Lloret de Mar s’iniciarà a l’aparcament de Sa Caleta i passarà per tot el passeig marítim per enfilar posteriorment fins a l’avinguda de Just Marlés.

Abans es durà a terme el concurs de disfresses al lloc de treball i als establiments comercials durant el divendres dia 9, així com el concurs de disfresses al carrer el dissabte 10 de febrer de 10 a 13 h.

La música i la gresca de carnaval ambientaran també les nits del cap de setmana en diferents concerts en viu d’artistes locals que arrencaran el divendres 9 de febrer, a les 21 h a la plaça de Francesc Piferrer amb Paco La Voz & Bertran’s Show, i continuaran el dissabte 10 de febrer, a partir de les 23 h amb Sixtus i DJ Dudux al Pavelló Municipal d’Esports.

La desfilada del rei Carnestoles iniciarà el recorregut el divendres dia 9 a El Puntet i finalitzarà a la plaça de Francesc Piferrer, on el Xino-Xano oferirà la tradicional botifarrada. La reina Carnestoltes enguany serà Cristina Relat, lloretenca vinculada històricament al Carnaval de Lloret.

La programació de Lloret de Mar per a aquest Carnaval del 2024 finalitzarà amb l’enterrament de la sardina, el dimecres 14. El seguici arrencarà a les 19 h des de la plaça dels Germans Maristes i seguirà pel carrer de Sant Pere fins a la plaça de la Vila, on es procedirà a la lectura del tradicional testament per continuar amb l’enterrament a la platja. El Xino-Xano oferirà el tradicional sopar de cigrons amb peix als assistents.

Blanes viurà el Carnaval 2024 per a tota la família i la gent jove

Com és tradicional, Blanes viurà amb l’habitual intensitat el Carnaval 2024 a través de tres principals esdeveniments. El primer tindrà lloc el divendres 9 de febrer al vespre, amb la Festa de Carnestoltes organitzada pel Consell Local de la Joventut de Blanes (CLJB) de manera conjunta amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament. De fet, serà la principal novetat d’aquesta edició, ja que significarà la reobertura d’un espai on fa uns anys ja s’hi havia allotjat la Festa Jove del Carnaval de Blanes.

Es tracta de la Sala de Concerts del Casal Jove, és a dir: la Nau4 Espai Jove, situat al polígon industrial, on es comptarà amb servei de bar a càrrec del CLJB. La festa començarà a 2/4 de 9 de la nit amb una mostra de l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’Institut Serrallarga, seguit a 2/4 d’11 de la nit per un concert amb ‘Kintus’, un grup de versions amb un variat repertori d’estils. Per últim, a partir d’1/4 d’una de la matinada, sonarà la música del DJ Silva, un discjòquei local que també punxa música per a un ample ventall de gustos i edats.

L’endemà dissabte la gresca continuarà per a un públic infantil, juvenil i familiar, que a partir de les 5 de la tarda té cita a la Plaça dels Dies Feiners per participar en Tallers Creatius, Inflables i un Concurs de Disfresses. El cicle festiu carnavalesc es tancarà a Blanes el diumenge 11 de febrer, amb l’acte més participatiu de tots: la Rua de Carnaval que transcorrerà pels principals carrers de la ciutat on justament comença la Costa Brava.

La rua la composaran carrosses i comparses no tan sols de Blanes, sinó també de diverses localitats d’arreu del territori: tant municipis propers com més llunyans. Arrencarà a les 5 de la tarda des de la Rambla Joaquim Ruyra, i seguirà fins arribar a la Plaça Solidaritat, on girarà per continuar per la part baixa de la rambla, Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i Plaça dels Països Catalans, on acabarà. Durant la celebració, se celebrarà el Concurs de Carrosses i Comparses, amb premis per a diferents categories.

Tossa de Mar: La Ressaca del Carnaval

A Tossa, els actes comencen divendres 09 de febrer a partir de les 15:00h amb la rua infantil per diversos carrers de la població que organitza l’escola municipal.

El dissabte 10 de febrer, durant tot el dia, concurs de disfresses al lloc de treball. A les 11:00h. des de Can Paset es farà el pregó de Carnestoltes i, seguidament, la XXIV rua en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. I al vespre, a partir de les 19:00h. des de la Plaça de la Concòrdia (Biblioteca) i fent cercavila amb acompanyament musical pels carrers de Tossa, es celebrarà la 3a rua nocturna de Carnaval, rua oberta a tothom que hi vulgui participar i a tothom que la vulgui seguir.

I per tancar la setmana, el diumenge 11 de febrer, a partir de les 11:30h, festa infantil de disfresses a la Plaça de l’Antic Hospital de Sant Miquel.

Ja el dimecres 14 de febrer, a les 11:00h. a l’Església Parroquial, es farà la missa de dimecres de cendra, i a partir de les 16:30h. es portarà a terme l’enterrament de la sardina sortint de l’Avinguda Catalunya fins a la Plaça de la Concòrdia, on a les 18:00h. hi haurà l’entrega de premis del carnaval amb xocolatada per a tothom.

I serà l’últim dissabte de febrer, dia 24, que tindrà lloc la ja popular “Ressaca del Carnaval”. A partir de les 16:30h, tindrà lloc la Gran Rua, amb sorpreses durant el recorregut habitual per Avinguda Ferran Agulló i Avinguda Catalunya i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls i les millors disfresses de carnaval de la província de Girona. El fi de festa es farà al pavelló fins ben entrada la matinada, i inclourà l’entrega de premis de la gran rua i del concurs de coreografies. Enguany i com a novetat s’anomena “After Premis” i inclourà sorpreses, regals, presentadors i sessió de destacats dj’s.

Les inscripcions pel concurs de disfresses al lloc de treball, la rua nocturna o la Gran Rua del dia 24 es poden fer fins el 09 de febrer a través de www.tossademar.cat/carnaval , presencialment a la Casa de Cultura o trucant al 972340905.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button