NotíciesSuccessos

Campanya policial urbana per combatre les conductes de risc en patinets i bicicletes

Des d’avui dilluns 9 i fins diumenge 15 de maig, el Servei Català de Trànsit coordina amb les policies de trànsit de totes les Policies Locals de Catalunya, una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de bicicleta i també de vehicles de mobilitat personal (VMP), en àmbit urbà.

Durant aquests 7 dies en el cas dels ciclistes, es controlaran intensament les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts, entre d’altres. A més, també es vigilarà a la resta d’usuaris per si dificulten la mobilitat dels ciclistes, circulen pel carril bici o bé posen en risc els ciclistes.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal (VMP) cal recordar que els conductors estan obligats a complir les normes i senyals de trànsit com amb qualsevol altre vehicle. La normativa especifica de l’any passat i la nova llei de Trànsit que va entrar en vigor el passat més de març estipulen que els patinets elèctrics:

•No poden circular per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans


•Circulació prohibida per voreres i zones de vianants

•Els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues. Taxa 0,0 per a menors

•No es pot utilitzar mòbil ni auriculars durant la conducció d’un VMP

•El seu ús és unipersonal

•No es poden superar els 25 km/h

•De nit o amb poca visibilitat, cal circular amb llum i roba o elements reflectors

•És recomanable portar casc. En molts municipis és obligatori.

•En la darrera campanya policial a tota Catalunya (gener 2022) es van imposar un centenar de denúncies diàries a VMP. En concret, en una setmana es van fer un total de 709 denúncies en relació amb patinets elèctrics i la majoria d’aquestes van ser per les condicions de circulació del vehicle (483) o pel casc i altres elements de protecció (183). En el cas dels ciclistes, es van imposar un total de 627 denúncies, 579 a ciclistes pròpiament i 48 a altres usuaris. La majoria de les denúncies als ciclistes van ser per circulació de risc (332) i per distraccions (243).

Convé destacar que davant l’augment de la presència de patinets elèctrics i bicicletes en la mobilitat urbana i en la sinistralitat, el Servei Català de Trànsit ha planificat aquest 2022 per primera vegada tres campanyes policials intensives per combatre els comportaments de risc i reduir la sinistralitat concretament d’aquests dos col·lectius en l’àmbit urbà (gener, maig i juliol).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button