NotíciesOci

Bars, restaurants i l’oci nocturn recuperen l’ampliació horària de Nadal i cap d’any

La matinada del proper dia 21 de desembre, bars, restaurants i locals d’oci nocturn recuperen l’ampliació horària de Nadal, després de dues campanyes sense haver pogut gaudir-ne degut a les restriccions aprovades per la Generalitat per contenir la pandèmia de la covid-19.

L’ampliació, que s’allargarà fins el dia 6 de gener de 2023i contempla una ampliació horària automàtica durant totes les nits de 30 minuts per a les activitats de bar, bar musical, restaurant i d’1 hora per cap d’any. Quan a les discoteques, sales de festa i sales de ball, l’ampliació serà d’1 hora per totes les nits i de 90 minuts la nit de cap d’any. 

Adjuntem el quadre-resum amb les ampliacions horàries de les que gaudiran les diferents activitats recreatives d’arreu de Catalunya i que regiran des de la matinada del dimecres dia 21 de desembre de 2022 fins el dia 6 de gener de 2023: 

Els empresaris es mostren optimistes malgrat que nadal i cap d’any cauen en dissabte 

Els empresaris del sector es mostren optimistes amb la campanya nadalenca d’enguany, i no només pel fet de comparar-les amb les dues campanyes anteriors, si no també pel fet que la gent té moltes ganes contingudes de celebrar aquestes festes en restaurants i locals d’oci nocturn sense restriccions després de dos anys sense haver-ho pogut fer.

Tal i com explica David López, president de la FECASARM “la gent té moltes ganes de celebrar, sense restriccions ni limitacions horàries, sopars d’empresa, sopars de Nadal i especialment celebracions de cap d’any, en restaurants i locals d’oci nocturn, atès que els darrers dos anys no ho han pogut fer, i el que estem veient es que està passant quelcom similar al que ja va passar per Setmana Santa i a l’estiu, i es que la gent té ganes encapsulades de gaudir més d’aquestes festes amb els amics i familiars que abans de la pandèmia“.

L’únic contratemps es que enguany tant la nit de Nadal com la de cap d’any cauen en dissabte nit però això no ha fet abaixar l’optimisme dels empresaris del sector que veuen com la gent s’ha animat molt a fer les seves reserves amb caràcter anticipat, especialment per cap d’any, quelcom que no es produia d’una manera tant notòria ni abans de la pandèmia. Així mateix, els empresaris també es mostren satisfets per l’alt nombre de reserves per celebrar sopars d’empresa i d’amics especialment aquest cap de setmana previ a l’inici de les festes nadalenques i el 90% de sales de Catalunya preveuen penjar el cartell de sold-out per cap d’any, pel que des de la FECASARM recomanem que es comprin les entrades amb antelació per no quedar-se’n sense.

La FECASARM demana a Interior que supervisi les festes de Cap d’any que es celebraran en pavellons, poliesportius i espais alternatius.

Des de la FECASARM, tal i com ja veniem fent cada any abans de la pandèmia, s’ha procedit a sol·licitar al Departament d’Interior de la Generalitat que vetlli per que totes les festes de cap d’any que es celebrin en poliesportius, pavellons, cases rurals i, en definitiva, espais on habitualment no s’hi celebren activitats recreatives musicals, compleixin estrictament amb tota la normativa vigent i disposin dels permisos necessaris.

Tal i com explica Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM “des de la nostra patronal, en pro de la seguretat dels usuaris i de la reputació del sector, no podem permetre que, la nit més important de l’any per al sector de l’oci nocturn, es produeixi un perjudici per al mateix, i menys després d’haver suportat dos anys de severes restriccions, havent estat un total de 20 mesos tancats i amb ajudes que no han cobert ni l’1% de les pèrdues patides”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button