EconomiaNotícies

Avui obre les portes el nou Centre de Distribució d’Aliments a Lloret

Els Centres de Distribució d’Aliments són fruit d’un conveni amb diverses entitats com Càritas i institucions públiques i permeten cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de persones i famílies amb greus dificultats econòmiques, a través d’un sistema d’entrega dignificada i equitativa.

Avui obre les portes el nou Centre de Distribució d’Aliments al carrer Hipòlit Lázaro deixant el pavelló enrere. En els següents horaris:

Matins: de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i les Tardes: dimecres i dijous de 15:30 h a 18:30 h

Des del començament de la pandèmia s’ha estat utilitzant el Pavelló Municipal d’Esports, perquè la seu del carrer Girona va quedar petita davant l’increment d’usuaris. Avui, una noticia molt esperada, obre el nou centre CDA, ubicat al carrer Hipòlit Lázaro, al costat de la Casa de la Cultura, on es situen també les oficines de Benestar i Família.

*Consulteu a la seva web tot el que Càritas fa a Lloret de Mar: https://www.caritasgirona.cat/ca/1926/lloret-de-mar.html

Compartim a les següents línies la informació que fa publica l’ajuntament de Lloret s’obre l’obertura del nou espai:

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha visitat avui el nou Centre de Distribució d’Aliments acompanyat de la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez.

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Lloret ha deixat l’espai provisional on es trobava al magatzem del Pavelló Municipal d’Esports per instal·lar-se al Carrer Hipòlit Lázaro, 10-12, un espai diàfan que compta amb un total de 228 metres quadrats dels quals 128 metres quadrats s’han destinat a supermercat i els altres 100 metres quadrats a magatzem amb càmeres frigorífiques i prestatgeries per guardar els aliments. La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, explica que “es tracta d’un local que ens permetrà oferir un millor servir a les famílies usuàries i que es troba al centre de la població amb fàcil accés”. Aquest 2020 es varen destinar 68.000€ dels Pressupostos Participats a l’adequació del nou equipament. 

El projecte de Centre de Distribució d’Aliments funciona a través de Caritas que posa els voluntaris i personal tècnic propi. Des de l’Ajuntament de Lloret per la seva part cada any es signa un conveni amb una partida econòmica per a la compra directe d’aliments i despeses de transport. 

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) va tancar el 2021 havent atès una mitjana mensual de 800 famílies; en total unes 3.000 persones aproximadament. Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat “Aquests darrers dos anys el Centre de Distribució d’Aliments ha rebut la pressió derivada del difícil context de la pandemia que ha situat a moltes famílies al límit; és un servei més necessari que mai i hem de continuar donant resposta a les persones que més ho necessiten”. 

Amb l’objectiu d’acostar la ciutadania a aquest nou equipament s’han previst unes jornades de Portes Obertes el dijous 3 i el divendres 4 de 13h a 14h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button