NotíciesPolítica

Els sindicats dels 400 treballadors municipals de Lloret convoquen una assemblea històrica per diversos desacords

Per primer cop en la història de Lloret de Mar, tots els sindicats de treballadors que depenen de l’ajuntament s’uneixen per convocar una assemblea general pel desacord en tot el que està duent a terme el consistori.

Els representants de tots els sindicats s’han reunit per parlar de les negociacions que es duen a terme a les mesas generals i sectorial de la policia i d’altres institucions. Segons han informat a tots els treballadors, avui dilluns 22 de gener 2024 a les dues del migdia es convoca a tot el personal funcionari a la sala polivalent de la casa de la cultura.

Es tractaran diversos temes com el del teletreball  en la entrada del nou reglament, que s’aprovarà inicialment en el pròxim ple municipal. També es parlarà de com afecta la nova regulació de la productivitat a tots els treballadors i els descomptes quantiosos que es volen aplicar per absències. Es tocarà el tema del calendari de treball de la policia per aquest any. Un altre demà important a tractar és la equiparació dels salaris segons el conveni d’acord amb l’ajuntament per les treballadores de les llars d’infants municipals; hem de recordar que les treballadores de la llar d’infants “Els Pops” cobren menys que les treballadores de la llar d’infants Lola Anglada, per exemple. Un altre tema que agrupa diverses queixes són les restriccions en la compensació en temps de les hores extraordinàries generades, és a dir, si fins ara es podien fer hores extraordinàries i cobrar-les, ara aquestes hores extraordinàries es tindran que descomptar amb hores de qualsevol dia laborable i no és el mateix treballar dos hores un diumenge i cobrar-les, a que es treballi dues hores menys qualsevol dia laborable per compensar cobrar les dues hores extraordinàries que has fet fora del teu horari laboral.

Cal tenir en compte que les persones amb els sous més baixos en podien beneficiar de generar hores extres, i ferles per compensació no ajuda a incrementar el salari.

Els Sindicats

Tots els sindicats demanen als treballadors que assisteixen  aquesta assemblea general per debatre sobre les propostes del govern municipal que afectaran a tots els treballadors i que es consideren que són molt restrictives. El sindicats units per elaborar aquesta assemblea són: la Intersindical, CSIF, UGT, i CCOO. En total son més de 400 treballadors que depenen de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Lloret

Per part seva, l’ajuntament de Lloret de Mar manifesta que s’està treballant per solucionar aquests petits desajustos. De fet, segons informen, al proper ple municipal de la setmana que ve es posarà solució a un dels punts que els sindicats esmenten: el nou reglament del teletreball.

Xifres:

És un moment històric, mai havia passat una cosa així en el consistori de Lloret de mar, i que tots els sindicats s’agrupin per convocar una assemblea, concretament afecta a: 

-22 persones afectades pel complement de productivitat (qüestió molt difícil de controlar, volen saber com ho faran)

-El tema del teletreball afecta a més de la meitat de la plantilla, entre 250 a 300 persones. 

-A tota la plantilla del cos de policia, uns 100 treballadors afectats pel calendari anual.

-A les 14 treballadores de la llar d’infants Els Pops, que no tenen el seu sou equiparat a les altres treballadores que fan la mateixa feina.

-El tema de les hores extraordinàries, afecta a la totalitat de la plantilla de funcionaris, més de 400 treballadors. 

“El nou govern ha aconseguit el que mai ha aconseguit ningú altre, que tot el seu personal estigui totalment en contra de les accions que volen dur a terme”

Sindicats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button