El PobleNotícies

Aspronis ofereix un nou servei de cerca de feina per a persones amb discapacitat a Lloret

Avui, a la Sala de Plens, ha tingut lloc la presentació oficial del SIOAS, Servei d’acompanyament en la cerca de feina a persones amb discapacitat de Lloret de Mar. 

Des de finals d’any la Fundació ASPRONIS ofereix a Lloret de Mar el servei integral d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) que subvenciona el departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar ha cedit un espai del Puntet de Fenals, en principi, fins a finals de juny d’aquest any 2024 perquè els lloretencs i les lloretenques que vulguin ser atesos al servei ho facin a la població. Pel regidor de Benestar i Família, Alejandro Pérez, “oferir aquest servei a Lloret de Mar és un pas més cap el compromís d’igualtat que ha assumit aquest govern”. 

El Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació ASPRONIS és el responsable de la gestió del SIOAS a Lloret de Mar. Compta amb una tècnica professional, anomenada preparadora laboral, que dona atenció i acompanyament en la cerca activa d’ocupació i la inserció laboral a 10 persones amb certificat de discapacitat intel·lectual i mental a partir d’un 33% o física i sensorial a partir del 65. La preparadora laboral s’encarrega de fer l’atenció directa amb els usuaris i usuàries del programa mitjançant tutories individuals o bé sessions grupals, segons convingui. Inicialment, fa una diagnosi ocupacional amb el o la participant i pacten un itinerari d’actuació i abordatge laboral segons les seves necessitats i perfil ocupacional.

Durant el programa, acompanya les persones en la cerca activa de feina, formació, pràctiques o el treball amb suport, en funció dels objectius pactats. Finalment, es fa el tancament del programa amb l’avaluació del procés. Pel director general de la Fundació, Francesc Durà, i de la vicepresidenta, la Sra. Cristina Cabañas “Per la fundació Aspronis avui és un dia important amb la posada en marxa del nou servei SIOAS a Lloret de Mar, això reforça el vincle de l’associació amb Lloret, un vincle creat fa molts anys, i que dona servei a més de 400 infants i un centenar d’adults”. 

El SIL d’ASPRONIS gestiona també altres programes i convocatòries a nivell comarcal de la Selva i al nord del Maresme amb l’objectiu d’orientar, formar, ocupar i acompanyar en la inserció el màxim nombre de persones amb discapacitat intel·lectual o altres col·lectius en risc d’exclusió social, així com a les empreses. El servei atén cada any de mitjana 300 persones del territori selvatà i altmaresmenc. De Lloret, concretament, atén 65 persones mitjançant altres programes d’orientació i inserció, nombre que es preveu incrementar fruit de derivacions de serveis municipals. 

A més a més, el SIL a Lloret de Mar treballa de manera coordinada amb CaixaProInfància que la Fundació ASPRONIS també gestiona al municipi. Mitjançant la detecció de situacions de vulnerabilitat en infants i el proveïment dels suports que els calgui, ASPRONIS genera oportunitats formatives i laborals per als progenitors amb l’objectiu del programa CaixaProInfància: trencar el cercle de la pobresa que es transmet de pares a fills.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button