Angel CustodioColumnesNotícies

Article: La falta de ‘Llums blaves’ a Lloret de Mar

LA LLUM BLAVA D’EMERGÈNCIA ÉS LA LLUM QUE UTILITZEN ELS VEHICLES PRIORITARIS, TRADICIONALMENT UTILITZATS PELS VEHICLES POLICIALS I DES DEL 2018, AUTORITZATS PER A LA RESTA DE VEHICLES D’EMERGÈNCIA –AMBULÁNCIAS, PROTECCIÓ CIVIL, BOMBERS, ADF, ETC.

Precisament aquesta llum blava dels vehicles policials és el que els habitants, comerciants i visitants de Lloret de Mar troben desapareguts als seus carrers, realitzant patrulles preventives, ja sigui a peu o a través de les urbanitzacions, aportant percepció de Seguretat al seu pas o traslladant-se a incidents que requereixen una ràpida actuació per part de la Policia.

Sorolls, baralles, discussions, robatoris, prostitució, molèsties per hut’s, incivisme, okupació, tràfic de drogues, disciplina viària… molts són els fronts oberts i poca presència policial per fer front als problemes que ens preocupen a tots. Tothom? Bé, a la part política que sembla governar-nos, ha de semblar una despesa supèrflua.

Entre els membres de la Societat, hi ha una divisió d’opinions davant l’actuació dels diferents cossos policials que operen a la nostra ciutat, encara que se sol donar més importància a la crítica que a les múltiples actuacionsmeritòries, mediació, resolució de conflictes o enjudiciament de delictes, molts d’ells passen desapercebuts pel ciutadà corrent i són el dia a dia de la nostra policia.

Sense perdre de vista que la policia són treballadors públics, tenen una jerarquía i unes directrius marcades pels dirigents polítics, essent la màxima autoritat l’Alcalde i per delegació, el regidor de l’Àrea de Seguretat. Són ells els que s’han de deixar assessorar pels tècnics competents i promoure les directrius i dotar de les eines –ordenances, recursos humans, logística i materials– perquè la Policia faci la seva feina en aquells aspectes que puguin tenir més rellevància social al seu municipi.

En aquest apartat, tractarem temes de Seguretat -o inseguretat- que siguin d’interès per al nostre poble i l’anàlisi de les polítiques públiques que es duen a terme, enviant als veïns notícies, esdeveniments i temes d’actualitat, resolent els dubtes dels nostres lectors i intentant crear una cultura de la Seguretat, amb consells útils per estar informats i prevenir delictes, conèixer noves formes de delinqüència, creant un canal de comunicació entre els professionals de la seguretat i la Societat a la qual serveixen i protegeixen.

Convidem a tots els lectors a fer-nos arribar els seus dubtes i queixes a info@lloretgaceta.com

Des de Lloret Gaceta volem ser la teva llum, la de les llums blaves, que són tan necessàries, però que tan poc es veu als nostres carrers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button