El PobleNotícies

Arriba als carrers de Lloret la impactant campanya sense precedents organitzada pel Servei Català de Trànsit

Lloret de Mar es converteix en un dels epicentres d’una campanya sense precedents, marcant el començament d’una iniciativa pionera a tot Catalunya. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha llançat una nova campanya de sensibilització viària sota el lema “Dalt del cotxe, 0’0”, amb l’objectiu de conscienciar sobre el perill que suposa conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Aquesta campanya surgeix en resposta a una estadística alarmant: “4 de cada 10 conductors que moren a la carretera han consumit alcohol o drogues”, una realitat que el titular d’Interior ha qualificat de “tragèdia inacceptable”. Amb aquesta nova estratègia comunicativa, el SCT busca impactar i modificar la percepció pública sobre el consum d’alcohol i drogues abans de conduir, especialment en contextos socials on aquesta pràctica està més normalitzada.

Presentació de la campanya

La campanya arriba a Lloret

Lloret de Mar ha estat testimoni aquesta setmana del desplegament d’un dels elements més impactants de la campanya: un dels dos vehicles fúnebres que porten el lema de la iniciativa. No es descarta que torni a passar en plena Setmana Santa i als mesos d’estiu. Aquests cotxes, que recorreran diversos carrers i carreteres de Catalunya al llarg de 2024, busquen fer visible de manera cruda les conseqüències de combinar la conducció amb el consum de substàncies. La presència d’aquests vehicles durant períodes d’alta mobilitat com la Setmana Santa i l’estiu a Lloret, simbolitza un recordatori visual potent de que “una de cada tres morts en accident de trànsit és provocada per aquestes substàncies”.

La campanya no només se centrarà en la presència física dels vehicles fúnebres, sinó que també inclourà espots televisius, falques de ràdio de 30 segons, i gràfiques tant per a premsa escrita com per a mitjans digitals. Amb aquests recursos, el SCT pretén arribar a una àmplia audiència i generar un canvi de comportament en els conductors, recordant que l’única taxa segura d’alcohol i drogues al volant és 0,0%.

Un dels espots

Els creadors de la campanya subratllen que el consum d’alcohol i drogues no es limita a l’oci nocturn ni als joves, sinó que s’estén a dinars familiars i trobades amb amics, on el consum pot estar socialment més acceptat. Per això, la campanya busca provocar una reflexió sobre com situacions quotidianes poden conduir a decisions que augmenten el risc d’accidents mortals.

Amb l’esperança de reduir significativament el nombre d’accidents i víctimes a les carreteres, la campanya “Dalt del cotxe, 0’0” representa un pas endavant en els esforços de sensibilització i prevenció a Catalunya. La iniciativa destaca per la seva aproximació directa i per la diversitat de canals de comunicació utilitzats, marcant un precedent en la lluita contra la conducció sota l’efecte de l’alcohol i les drogues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button