El PobleNotícies

Aprovat el Pla especial que permetrà una construcció de 900m2 als Jardins de Santa Clotilde per un centre d’interpretació, restaurant i botiga entre d’altres opcions

Imatge virtual de la futura construcció
  • La Comissió d’urbanisme de Girona n’ha aprovat el Pla especial, que preveu un edifici d’acollida i museu i un nou accés als jardins modernistes, amb una zona d’aparcament

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui el Pla especial que permetrà la construcció d’un centre d’interpretació paisatgística dels Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (la Selva), catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Els jardins, construïts a principis del segle XX pel marquès de Roviralta, van ser projectats per l’arquitecte paisatgista Nicolau Rubió i Tudurí, i es troben damunt d’un penya-segat entre Cala Boadella i la Platja de Fenals. El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lloret preveu la possibilitat de construir en l’entorn dels jardins un centre d’interpretació que faciliti i contextualitzi la visita d’aquest patrimoni històric, però calia la tramitació del corresponent Pla especial, que és el que la Comissió ha aprovat avui.

Així, es preveu la construcció d’un centre d’interpretació, separat de l’inici de la zona considerada BCIN, d’un màxim de 900 m2 de sostre. L’edifici podrà incloure una botiga temàtica, sala de conferències, museu-oficines, un possible restaurant i serveis higiènics.

Per garantir el baix impacte visual sobre el conjunt històric, l’edifici se situarà en un àmbit proper a l’espai ja urbanitzat i es dotarà d’una coberta enjardinada. Les façanes tindran colors terrosos, per mimetitzar-les amb l’entorn, i es preservarà l’espai forestal de l’entorn.

El Pla també preveu la preservació i millora del camí històric cap als jardins, mantenint el seu traçat i marges i utilitzant sauló com a material de pavimentació. L’actuació es completarà amb el condicionament de l’accés a la platja i l’habilitació d’una zona d’aparcament del centre, autocars turístics i per a persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button