ColumnesNotícies

Aparcant a la zona verda a Lloret…

M’he engrescat a estrenar-me com a columnista de Lloret Gaceta parlant d’una zona d’aparcament del nostre poble no exempta de polèmica, ni de sancions. 

La zona merda. Perdó, volia dir verda…

Per els que no n’estigueu al corrent, que segurament sereu pocs, l’explicació resumida del que és la zona verda seria que consisteix en unes zones d’aparcament indicades amb pintura verda que són “gratuïtes”, previ pagament d’una taxa anual per obtenir el distintiu necessari per poder fer-ne us. 

Fins aquí tot bé. 

Personalment he de dir que em sembla una bona iniciativa per fomentar la facilitat d’aparcament als ciutadans de Lloret. 

Però… Aquí no he vingut a cantar lloances, aquí he vingut a fer una crítica.

Per poder fer un ús gratuït de la zona verda, a mes del distintiu enganxat al parabrises del vehicle, cal treure un ticket de control horari, bé sigui a través de les màquines expenedores de tickets, bé sigui telemàticament mitjançant l’aplicació “Aparcare” (disponible a Google Play). El temps màxim d’estacionament està establert en un màxim de 48h. I l’horari d’obligatorietat de posar el ticket es de 8h del matí a 20h de la nit.

I que passa si, tot i disposar del ticket horari i malauradament per causes alienes a la nostra voluntat d’exercir com a bons ciutadans, ens passem de l’hora establerta al ticket? Doncs que mereixem una sanció per la nostra mala actitud vers les normatives ciutadanes. 

Import de la sanció: 80 euros.

80 maleïts euros per passar-te de l’horari que consideraves que seria adequat. O sigui, et deixo aparcar gratuïtament una estona però no et passis de l’horari que sinó te la fotrem fins el fondo. 

Posem un exemple pràctic: 

Diumenge a les 12h30 del matí aparques a la zona verda, decideixes treure un ticket per un temps de 12 hores que finalitzarà a les 00h30 de la nit ja que el cotxe per la nit el vols deixar allà aparcat per agafar-lo dilluns al matí per anar a treballar. Doncs mes val que siguis dilluns al matí a les 8h treien el cotxe de l’aparcament o treien un altre ticket ja que sinó… Sanció: 80 euros.

Podríeu dir, treu el ticket per el temps màxim, 48 hores. Es el mateix. Potser s’acaba el període en un moment en el que et trobes treballant i… Sanció: 80 euros.

Que malauradament t’oblides de treure el ticket per la raó que sigui, que passa? Sanció: 80 euros.

Si, diré que la meravellosa secció de mobilitat de l’ajuntament et dóna la opció d’anular la denuncia durant les 2 hores posteriors a haver estar denunciat. Oh gràcies deus suprems de l’estacionament.

Si en les dues hores posteriors a la denuncia no pots apropar-te a una màquina expenedora de tickets… Sanció: 80 euros.

Diré que a mi personalment que em donin la opció d’anular una denuncia em diu que la denuncia en qüestió no es quelcom tan greu com per ser de 80 euros. 80 maleÏts euros. També em diu que tot i que ho hagin camuflat sota un vel de benevolència el fet de deixar-te anular la denuncia segueix essent merament una eina recaptadora.

Perquè us feu una idea us diré que la sanció de la zona blava y la de la zona verda és la mateixa. 

Sanció: 80 euros.

Amb la diferència que si et passes del temps estipulat al ticket, l’anulació de la denuncia a la zona blava és només de 5 euros per els 10 que costa anular el de la zona verda. I ja que les comparem, diré que la zona blava a l’hivern queda lliure de necessitat de treure ticket i lliure de pagament però la verda no. Has de treure ticket sí o sí, sinó… Sanció: 80 euros.

Al final no deixa de ser una zona blava camuflada de verd que segurament podrien regular d’una altre manera menys lesiva per les butxaques dels ciutadans, però suposo que és massa feina i no recaptarien tant i ja sabem que això tampoc interessa.

Per acabar us diré que de sancions en porto ja unes quantes i que cada cop que em sancionin a la zona merda, recordaré el poema de Jordi Cornudella “Mataró-Llavaneres”:

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button