NotíciesSalut

Actualització de la situació i noves mesures als centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Per una banda donat que la situació epidemiològica millora a poc a poc i el nombre de pacients Covid-19 a l’Hospital de Blanes ha començat a disminuir molt lleugerament, s’ha decidit flexibilitzar algunes mesures com l’horari de visites als pacients no Covid-19 que es troben ingressats a les plantes d’hospitalització del centre. A partir d’aquest dimarts 1 de febrer, el nou horari de visita serà de 12 h a 14 h de dilluns a diumenge i només es permetrà l’entrada d’un sol acompanyant, recomanant que sempre sigui la mateixa persona. A l’Hospital de Calella, en canvi, les visites es mantindran suspeses de moment donat que en aquest centre l’impacte de la Covid és major.

Així mateix, també es mantindrà la suspensió de les visites a les persones no Covid-19 que es troben a l’àrea de crítics i a la Unitat Polivalent d’Observació (UPO) del servei d’urgències de l’Hospital de Blanes. Tot i que es mantenen les excepcions sempre sota criteri dels professionals assistencials.

Acompanyants en la realització de proves tant a Calella com a Blanes
A més de la lleugera obertura de les visites a l’hospital blanenc, també es comença a flexibilitzar, a poc a poc, l’entrada d’un sol acompanyant per als pacients que s’hagin de realitzar una prova mèdica, com les obstètriques, o en el cas del pacient quirúrgic, tant si la intervenció que se li realitza requereix ingrés o no. Aquesta mesura s’estableix tant a l’Hospital de Calella com també al de Blanes.

I per altre banda l’actualització del nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 93 persones, 5 menys que el dijous 27 de gener. Actualment hi ha 48 pacients ingressats a l’Hospital de Calella, entre els quals estan contemplats també els pacients d’hospitalització sociosanitària, 23 a l’Hospital de Blanes, 7 a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, i 15 a l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes.

Tenint en compte l’últim recompte (27/01), a l’Hospital de Calella s’han registrat 18 ingressos, 11 altes, 1 de les quals és un trasllat en un altre centre sanitari, i 7 defuncions.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (27/01), s’han comptabilitzat 4 nous ingressos i s’han registrat 6 altes, 2 de les quals són pacients que ja han negativitzat però continuen ingressats al centre, i 1 és un trasllat en un altre centre sanitari.

A l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, respecte a l’últim recompte (27/01), no s’ha registrat cap nou cas, cap alta ni cap defunció.

A l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes, respecte a l’últim recompte (27/01), 3 dels pacients positius ja han negativitzat després de l’última prova diagnòstica que se’ls hi ha realitzat.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 5.723 punts i l’RT és del 0,87. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 5.198 punts i l’RT és del 0,90. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 5.206 punts i l’RT és del 0,86.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 69 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

És molt important que en aquests moments es continuïn mantenint les mesures d’higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button