ActivitatsNotícies

8•M: Feliç Dia de la Dona. Consulta totes les activitats entorn a aquesta commemoració:

Com ja és habitual, Lloret de Mar es bolca un any més amb aquest dia tan especial, el 8M, conegut internacionalment com el Dia de la Dona. L’Associació de Dones l’Aurora de Lloret, propulsora principal en la commemoració d’aquest dia a la població, cada any juntament amb l’ajuntament de Lloret, preparen una sèrie d’activitats i esdeveniments que ja no només agafa el dia marcat al calendari com es el 8 de març, si  no que tot el mes es tenyeix de lila amb totes les seves accions. Deixem a continuació el llistat d’aquestes activitats i esdeveniments que han preparat amb molta cura i afecte per a aquesta jornada (8M) i el que resta del mes de març:

Dimecres 8•M

⚪️A les sis de la tarda sortirà des de la Plaça de la Vila una manifestació que ha convocat l’Aurora i que arribarà fins al Teatre, sota el lema “Molt per defensar”. L’Associació estarà acompanyada de la colla de percussió Kalatrons. A l’arribada al Teatre sobre les set de la tarda es podrà disfrutar d’actuacions de ballet, a càrrec de l’Escola de Ballet Sara Diaz i l’Acadèmia de Dansa Alira, la projecció del vídeo: ‘Lloretenques i talentoses’ elaborat per part del PLAC, actuacions musicals de les joves lloretenques: TRAMMA i Laura Gibert, presentació del Premi ‘8 de Març Carme Ramírez’, la lectura del manifest institucional del 8 de Març a càrrec de l’alcalde en funcions, Albert Robert i la cloenda de l’acte a càrrec de la regidora d’Igualtat Jennifer Pérez Torres.

⚪️D’altre banda, el partit polític Sumem Lloret ha preparat un Sopar entorn al Dia de la Dona Treballadora:

Dijous 9•M

⚪️Autodefensa Marga, ha preparat dos Tallers d’Autodefensa, un ahir i l’altre demà dijous 9 de març al Pavelló Municipal d’Esports de Lloret de Mar. Reserva la teva plaça al 615860588 (Marga):


Dissabte 11•M

⚪️A les 18:30 a la Llibreria Can Gallisà, organitzat juntament amb L’Aurora, tindrà lloc la Conferència ECOFEMINISME i MITE

Diumenge 12•M

⚪️Al Teatre de Lloret a les 12 h començarà l’obra de teatre RITOS DE AMOR Y GUERRA de Comando Señoras. Tot seguit serà entregat el PREMI AURORA, organitzat també per l’Associació de Dones l’Aurora de Lloret de Mar en el marc del tradicional VERMUT DE L’AURORA.

Enguany, a la tercera edició del PREMI AURORA, la Junta donarà el guardó a Montserrat Sala i Vila, una dona que fa anys que du a terme diferents estudis i investigacions que busquen remarcar el paper de la dona a la societat lloretenca del segle XIX i XX. El reconeixement  per haver estat pionera en treure a la llum i donar visibilitat a perfils de dones fins ara no estudiats, invisibles, en una societat on suposadament tenien un rol secundari.

Altres activitats:

Origen del 8•M:

El Dia Internacional de les Dones o Dia de les Dones Treballadores està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia que commemora la lluita de les dones per formar part de l’àmbit laboral. Incloent la independència econòmica i social. Alhora es reivindica el feminisme i es denuncien les diverses formes de masclisme.

En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button