NotíciesTurisme

134.151 visitants han passat pels equipaments culturals de Lloret de Mar durant aquest 2023

Un total de 71.370 persones han passat pels equipaments culturals de Lloret de Mar aquest estiu (juny-setembre). Integren aquest projecte cultural conegut com Museu Obert de Lloret (MOLL) els Jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar, el Castell de Sant Joan, el Cementiri
Modernista, el Turó Rodó, Can Saragossa, Es Tint i Can Font.

Per equipaments són novament els Jardins de Santa Clotilde amb 58.360 visites l’espai més concorregut seguit del Castell de Sant Joan, amb 5.965 visitants, i que ha tingut un increment del 77% des d’inici d’any respecte al 2022. En paraules de Marina Nicolàs, “l’obertura del camí de ronda de Lloret a Fenals i per tant la millora en l’accessibilitat ha fet descobrir aquest equipament a moltes persones”. En tercer lloc, hi ha el Museu del Mar amb 4.193 visitants i li segueix el Turó Rodó amb 1.215 visitants. Marina Nicolàs també explica que “la gran feina que es fa des de Patrimoni Cultural i Lloret Turisme amb les visites guiades i teatralitzades a l’estiu aporten un bon incentiu per la visita a equipaments i en aquesta línia les Nits d’Estiu a Can Font, Gardens of the Dragon als Jardins de Santa Clotilde o el monòleg L’amfitrió segons Ismael Smith al Cementi Modernista hem tingut entrades exhaurides”.

Per altra banda, es continua treballant en el projecte per convertir el Cementiri Modernista en Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i del qual recentment se n’ha presentat la nova museïtzació. De gener a setembre han visitat els equipaments culturals que integren el Museu Obert de Lloret un total de 134.151 visitants i s’han generat 460.299€.

Les previsions és que novament es superin les xifres de tancament de l’any 2022 que
es varen situar en 136.456 visitants.

A més aquesta setmana Lloret de Mar va rebre la visita d’un responsable tècnic del Consell d’Europa que va venir a conèixer els Jardins de Santa Clotilde que formen part de la Ruta de Jardins Històrics del Consell d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button