ActivitatsNotícies

Programa complet de la Festa Major de Santa Cristina 2022, amb un infinit d’activitats des d’avui mateix








L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el regidor de Festes, Cristian Fernández, han presentat el programa de la Festa Major de Santa Cristina 2022 acompanyants de Pilar Córdoba, guanyadora del cartell d’aquest any, i una representació de les ex-Obreres, organitzadores dels Premis Ses Obreres ─el cartell guanyador d’aquest concurs de fotografia il·lustra els programes de la propera Festa Major─. Pilar Córdoba ha il·lustrat un fons de mar de quan es fa la processó, amb el reflex de la verge.


El regidor de Festes, Cristian Fernández, ha destacat que “estem il·lusionats perquè recuperem una programació completa amb activitats fins al 27 de juliol i amb propostes per a tots els públics”.
Els actes de Festa Major varen arrencar ahir amb l’espectacle de circ Bouble You, de la companyia belga Be Flat, un dels millors espectacles de circ internacional de l’actualitat i que combina circ amb disciplines com l’acro dance, parkour, perxa xinesa i verticalisme. Per altra banda, avui al vespre, a les 22 h, a l’ermita de les Alegries, es projecta Mamma Mia dins del cicle de Cinema a la Fresca.


Les activitats del cap de setmana s’inicien el divendres, a les 22.30 h, amb el correfoc a càrrec dels diables de Sa Forcanera i dissabte es recupera també la Diada Castellera amb les colles castelleres de l’Alt Maresme i Selva Marítima, els Castellers de Figueres i els Castellers de Vilafranca. Serà a les 19 h a la plaça de la Vila. Altres actes també programats per dissabte són la Festa de la Lavanda a l’ermita de les Alegries, sardanes a càrrec de la Cobla de la Principal de Llobregat i el concert d’Abbey Road, banda tribut a The Beatles que actua a les 22.30 h a la Roca d’en Maig. Diumenge 17, arriba la IV Regata de la Lliga Catalana de Llaguts a sa Caleta i platja de Lloret.


Els actes centrals tindran lloc el dia 24, dia de la patrona, amb la tradicional processó per mar a l’ermita de Santa Cristina, que se celebrarà a partir de les 8 del matí, i la regata de llaguts S’Amorra Amorra. La venda de tiquets per seguir la processó en vaixell serà a partir de dilluns 18 de juliol al Museu del Mar (preu 1€ per persona i màxim dos tiquets per persona). Ja a la tarda, a les 19.30 h a la plaça de la Vila, tindrà lloc el Ball de Plaça o Dansa de les Almorratxes.


Després de dos anys amb restriccions, es recuperen també dos dels actes més concorreguts com són la tradicional cantada d’havaneres a sa Caleta, 22.30 h, a càrrec dels grups Port Bo i Roca Grossa i el castell de focs artificials el dimarts 26 de juliol, a les 22.30 h, a la badia de Lloret. L’alcalde de Lloret ha recordat que “la Festa Major és un moment que ens regalem els lloretencs i lloretenques per retrobar-nos amb els familiars i amics i després de la pandèmia aquesta Festa Major es presenta com un esclat de vida, un crit d’alegria. Són dies d’orgull lloretenc que enforteixen el nostre sentiment de pertinença”.
Completen la festa diverses actuacions musicals ─Fenals de Música, Clon Festival, Concerts d’Estiu a Santa Cristina, concerts a sa Caleta─ i espectacles de carrer per a tots els públics així com l’homenatge als mariners del dia 26, dia de Sant Elm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button