La GentNotícies

Xerrada sobre els drets i deures laborals de les persones que treballen al sector de les cures i el treball de la llar a Lloret

El proper dijous 4 de maig, de 16.30h a 18.30h al Centre Cívic de Can Carbó, l’Ajuntament de Lloret de Mar organitza una xerrada sobre els drets i deures laborals de les persones que treballen al sector de les cures i el treball de la llar. La xerrada es dura a terme amb la col·laboració de la Cooperativa Anem per Feina, especialistes en la intermediació en treball de cures i de la llar.

En paraules de la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, “L’objectiu de la xerrada, a més de poder disposar de la informació legal actualitzada, és seguir afavorint l’apoderament de les persones treballadores per tal de poder seguir exercint els seus drets i deures laborals i personals”. 

L’estiu del 2021 es va iniciar un projecte relacionat amb la cura i el treball de la llar per poder donar resposta a les necessitats de les persones que treballen en aquest sector. Es tracta d’un sector altament feminitzat i amb unes condicions de treball, sovint molt precàries i poc regulades i un dels sectors d’ocupació amb un índex més alt d’economia submergida.

A través del projecte sobre les cures i el treball de la llar s’atén a les dones de manera individual, es fa sensibilització cap a les famílies que tenen una persona cuidadora a casa per afavorir-ne la contractació i es dinamitza un grup de suport per a les dones cuidadores, que el mateix grup ha anomenat Sinergia. 

Les principals demandes de les dones ateses són la regularització administrativa de la seva situació al territori i la professionalització de la seva activitat laboral a través d’activitats formatives. 

Des del Pla de Ciutadania de Lloret de Mar, gestionat per la Fundació Ser.Gi i ubicat als Serveis Especialitzats d’Atenció Social de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret de Mar, es porten a terme diferents projectes que tenen per objectiu la millora d’igualtat d’oportunitats de la ciutadania del municipi.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button