CulturaNotícies

Xavi Fornaguera es reinventa amb ‘Depender’, el nou single del lloretenc

Portada del single ’Depender’

Escolta ’Depender’

L’artista Xavi Fornaguera ha llançat un nou single titulat “Depender”, disponible des de fa una dies. Nascut a Lloret de Mar, Xavi ha estat profundament influenciat pels entorns vibrants de la seva terra natal, que han nodrit el seu esperit artístic durant els seus anys de formació.

Va aprendre a dominar la guitarra i la veu a Lloret, i posteriorment va iniciar la seva carrera musical a Barcelona, estudiant al prestigiós Taller de Músics després d’una formació vocal, als divuit anys. A Barcelona, Xavi Fornaguera es va donar a conèixer en els cercles musicals locals recorrent totes les «jams» de la ciutat comtal. L’essència del projecte de Xavi Fornaguera es basa en les seves vivències i emocions, així com en la seva història i passat. Amb una formació en clàssic, jazz i música moderna, va crear el seu primer projecte compacte i professional, “Self Destruction”, publicat el desembre del 2023. Aquest projecte el va portar a actuar en sales de renom com Luz De Gas, Jamboree, Heliogàbal, Paral·lel 62, La Pedrera i Jazzsí. A més, ha aconseguit duplicar les seves reproduccions, superant les 70.000 escoltes.

Xavi Fornaguera descriu el seu estil musical com una fusió de pop, jazz i R&B.

“Abordo temes com la pressió, el renaixement, la dependència i l’evolució a través de la música”

Xavi Fornaguera

Pel que fa al seu nou single, “Depender”, Xavi va explicar que la inspiració va sorgir de la crítica sobre la pressió d’exposar-se, d’haver de complaure i de la llibertat creativa. “És una reflexió profunda sobre com la música i el meu món intern m’han fet sentir en moltes ocasions utilitzat i incòmode amb el que passava”.

¿Què et va marcar més per decidir fer aquest tema?

‘No estàs preparat’, potser és una de les frases que vaig sentir més quan vaig començar amb tot això, i m’impacta el fet d’ignorar-la i continuar fent el que veritablement m’omple. Vaig voler reinventar-me i provar coses que les inseguretats, la pressió, ‘el correcte’ em tapaven, i sento que el treball de producció que vam fer amb Edmond ‘Groove2070’ va aconseguir acostar-se al que el meu cor em demanava”.

Amb “Depender”, Xavi Fornaguera continua mostran la seva capacitat per crear música que connecta profundament amb les experiències humanes i les emocions, consolidant el seu lloc en l’escena musical actual. A mesura que el viatge musical de Xavi Fornaguera continua, “Depender” esdevé un testimoni del poder transformador de l’art i de l’esperit inesgotable de l’expressió creativa.

Per gaudir de la música d’en Xavi Fornaguera:

Fes clic als següents enllaços: YouTubeSpotifyInstagramTikTok

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button