Els veïns de Lloret de Mar podran opinar sobre la millora del Nucli Antic en trobades amb l’Ajuntament
Els veïns de Lloret de Mar tindran l’oportunitat d’opinar sobre la millora del Nucli Antic a través de trobades obertes que es duran a terme els dies 3 i 4 de juliol (dimecres i dijous) a la Biblioteca de la localitat a partir de les 18:30h. Aquestes jornades estan dissenyades per recollir les idees i suggeriments de residents, entitats, gremis i empreses amb l’objectiu de dinamitzar aquest barri, on resideix un de cada quatre veïns del municipi. Durant aquestes trobades, els participants podran expressar les seves opinions sobre temes com la comunitat, el patrimoni, el comerç i el turisme, aspectes claus per a un sector que concentra una elevada activitat econòmica.
L’Ajuntament de Lloret de Mar ha posat en marxa el desenvolupament del Pla Director de Dinamització del Nucli Antic amb l’objectiu d’establir directrius clares per gestionar aquesta àrea, atenent la seva complexitat i la diversitat de necessitats. El projecte busca la col·laboració entre els equips tècnics municipals i la ciutadania a través de tres espais de coordinació: el Grup Motor, el Grup Interdepartamental i les Taules sectorials, dirigits a diferents agents del territori.
Participa
L’Ajuntament convida a tots els interessats a participar en aquestes primeres trobades de les Taules sectorials. Per inscriure’s, els veïns poden omplir el formulari disponible fent clic aquí.
Les Taules sectorials són espais de coordinació destinats a tota la ciutadania, permetent la participació activa en diferents moments del procés participatiu. Els assistents podran aportar les seves perspectives sobre la situació actual del Nucli Antic, així com idear, prioritzar i codissenyar les actuacions i projectes de millora. Hi ha previstes quatre Taules sectorials, cadascuna enfocada a temes específics i adreçada a col·lectius concrets:
- Taula de Barri i Comunitat
- Taula de Turisme
- Taula de Comerç
- Taula de Patrimoni
Em deia un amic antiquari que les coses poden ser velles o antigues en part per la seva edat que ell mesurava en 100 anys de promig, després hi ha la part historic/artística que tingui un valor x, que poden dictaminar els experts, la resta és ruïna . Les normatives municipals haurien d’entendre això i permetre les reformes de forma fàcil i econòmiques, (fins i tot diria gratis), respectant que l’arquitectura que es cregui que estigui dins de la línia anomenem “tipica” dels temps en què es va construir l’original, així com permetre crear espais lúdics, culturals, d’oci o gastronòmic (potser em deixo alguna cosa) perquè als visitants els atregui visitar aquests carrerons tan “curiosos” de Lloret creant aquests espais tan de “poble” atractius per als què arriben de ciutats impersonals, i seguiria…, però per començar crec que és una idea. Faig constar que no sóc de Lloret però en aquests 4 anys que porto en aquesta vila m’he sentit molt acollit, i em sento també d’aquí i per això li desitjo el millor, no podré anar a la trobada perqué en trobo de viatge