El PobleNotícies

Visita guiada amb una doctora en enginyeria agrònoma als Jardins de Santa Clotilde coincidint amb el Dia Europeu dels Jardins Històrics

Lloret de Mar se suma demà dimecres a la celebració del Dia Europeu de Jardins Històrics, obrint les portes del recinte noucentista de Santa Clotilde al llarg de tot el dia.

Però a més de permetre l’entrada gratuïta, la jornada d’aquest dimecres es complementa amb una visita guiada a càrrec de la doctora enginyera agrònoma, Esther Peñarrubia, que parlarà de la importància històrica dels jardins de Santa Clotilde i ho vincularà amb peculiaritats d’altres jardins històrics europeus.

Peñarrubia centrarà la visita en tres eixos:

  1. Els orígens, la inspiració i la cronologia dels Jardins de Santa Clotilde.
  2. L’estil, els aspectes del traçat i els elements sensorials d’aquest jardí.
  3. Les peculiaritats del jardí, del seu creador, el Dr. Raül Roviralata i de l’arquitecte paisatgista associat al projecte, Nicolau Maria Rubió i Tudorí. 

A més, durant la visita, Peñarrubia apuntarà comparacions de Santa Clotilde amb d’altres jardins de Catalunya, les Illes Balears, l’Estat Espanyol, Portugal i Itàlia, tots ells visitats i estudiats per ella. I en el moment de la cita, es mostrarà algun llibre on es parla i es visualitzen imatges d’aquell jardí al qual faci referència. Sis d’aquests jardins als quals farà referència es troben inclosos a la Xarxa Europea de Jardins Històrics, com són:

  1. El jardí de Raixa (Mallorca)
  2. El jardí històric Parc Samà (Cambrils)
  3. El Giardino di Villa d’Este (Tívoli)
  4. El Giardino storici di Boboli (Florència)
  5. Los jardines patrimoniales de la Alhambra i Generalife (Granada)
  6. El parque da Pena (Portugal) 

Les places per participar en aquesta visita guiada, tant privilegiada, segons paraules textuals del regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Xavier Flores, són molt limitades. Cal inscriure’s prèviament i reservar plaça a través del web patrimoni.lloret.cat o bé trucant al Museu del Mar al 972364454. El regidor ha recordat que “els jardins històrics són un gran patrimoni que expliquen la nostra identitat i història”.

Per la seva banda, la directora de Patrimoni Cultural de Lloret, Anna Fuentes, ha recordat que la data coincideix amb el quart aniversari de la creació de la Ruta de Jardins Històrics Europeus i “vol ser una invitació a descobrir el valor, la riquesa i la diversitat del patrimoni que representen els jardins històrics europeus”.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button