CulturaNotícies

Visita a Lloret aquesta joia del Segle XI

El Castell de Sant Joan de Lloret de Mar situat en el cim de la muntanya que separa les platges de Lloret de Mar i Fenals, és una torre emblemàtica del municipi la construcció del qual data del segle XI dC.

És un lloc ideal per tenir unes fantàstiques vistes panoràmiques de tot Lloret de Mar. Gaudeix dels contrastos del color blau del cel amb el de la mar i el seu entorn muntanyenc.

Els primers documents que trobem de la fortalesa es remunten a l’any 1041. La seva construcció va ser motivada per la necessitat de defensar el poble per mar, i durant segles va superar nombroses batalles i fins i tot en le segle XV un terratrèmol que va afectar bona part del territori de Girona.

La Batalla de Trafalgar al s. XIX va deixar el castell en ruïnes i abandonat. El 1965 es va iniciar la recuperació de les restes del castell original, però no va ser fins al 1983 que l’Ajuntament va aconseguir els permisos per reconstruir la torre que es pot visitar en l’actualitat.

Foto Lloret Turisme

Si vols conèixer aquesta joia medieval, el pots visitar els dissabtes, diumenges i festius de 10h a 13 h, amb un preu de 3 €


➕ info http://lloretdemar.org/cultura/castell-de-sant-joan/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button