Notícies

Veïns de Roca Grossa, Lloret Residencial, La Creu, Lloret Blau i Montlloret, denuncien irregularitats en els perimetrals i carrers i temen una catàstrofe en cas d’incendi.

Els veïns de diverses urbanitzacions i barris de Lloret de Mar com Roca Grossa, Turó de Lloret, Lloret Residencial, Lloret Blau, La Creu i Montlloret s’han posat en contacte amb Lloret Gaceta per a denunciar el seu mal estat en quant delimitacions perimetrals per a incendis, estat del paviment i voreres i camins veïnals. Com veureu en les imatges d’aquest reportatge escrit, hi ha molt perill de què en cas d’incendi arribi a les cases fàcilment, ja que el perímetre en molts casos és inexistent , aquest problema es troba en tots els barris i urbanitzacions anomenats.

En la següent imatge podeu veure com és el perímetre de seguretat en cas d’una urbanització de Maçanet De la Selva.

Perimetre de seguretat urbanització Maçanet de la Selva

Els veïns també es queixen perquè paguen una taxa de 20€ per aquest motiu, i no veuen que aquesta taxa estigui reflectida en el perímetre de seguretat, els boscos estan plens de malesa i en cas d’incendi podria causar una catàstrofe, així ens ho explica en Jordi, veí de Roca Grossa (Soc propietari d’una casa a la urbanització Roca, Grossa des de fa més de vint-i-cinc anys. Els meus veïns comprendran de seguida el meu anunciat, recordo que en comprar la casa, la urbanització era gestionada per una comunitat de veïns, hi havia algunes mancances, però s’intentava posar remei el més aviat possible. Quan vam traspassar la urbanització a l’ajuntament, vam pensar que tot aniria millor, però per sorpresa no ha estat així. L’oblit ha portat a la degradació de molts punts, els carrers estan plens de sotracs, i els camins de pas entre carrers són una selva. El perímetre de protecció contra incendi és molt precari, ja que molts arbres toquen les cases.

En les següents imatges podreu veure que el perímetre de seguretat al barri de Roca Grossa és quasi inexistent.

Aquest problema també el tenim a les urbanitzacions de Lloret Residencial, La Creu, Lloret Blau i Montlloret, en les següents imatges podreu veure les diferents urbanitzacions i com està el perímetre de seguretat.

En Gonzalo Silveyra, la Marie Wuits i L’Eva Ferrer ens envien aquest escrit, tots ells són veïns d’aquestes urbanitzacions. [ Estem condemnats a viure situacions passades?, podríem dir que la resposta és Sí!. Recordem que hem estat d’aniversari, un tràgic aniversari, que va tenir lloc a la nostra vila l’any 1979, els qui ens governen o no tenen memòria (més que per la foto de rigor), o el que no tenen és voluntat.

Tenim els boscos abandonats, les urbanitzacions sense perimetrals, ni llindars, perquè la manca de manteniment ha fet que ja no en quedi ni senyal on n’hi hauria d’haver, només s’ha de fer un volt per Montlloret, Lloret Residencial, La Creu o Lloret Blau, per veure, o millor dit no veure res del que hauria d’evitar una catàstrofe, arbres caiguts des de l’últim temporal (que, per cert, han passat 2 anys!, sota bosc amb alçades d’habitatges…,veïns que deixen instàncies a l’Ajuntament denunciant parcel·les que són un polvorí, amb propietaris coneguts que continuen igual passats els anys, amb el perill que comporten.

Plans d’evacuació? En tenim? Almenys a la nostra urbanització no el coneixem…,hidrants??, cal recordar el petit ensurt que va tenir lloc aquest juny a la urbanització veïna d’Aiguaviva on els hidrants estaven secs??, i per cert, tampoc tenim zona perimetral definida.

I ara ens venen amb un impost verd? Quin ús en faran?, emprar els diners per netejar les seves zones verdes a les urbanitzacions que tampoc tenen adequades??, tan deixades que hi ha parades de Bus que ni es veuen perquè els sobrepassen els matolls?.

En fi… Esperem que no haguem de lamentar cap tragèdia com les que estem veient aquests dies per les notícies, o com la que torno a recordar, que ja la vam patir i sembla que estem condemnats a reviure-la de nou!, per què aquesta passivitat?]

A Roca Grossa també es troben amb el problema dels camins veïnals (camins d’evacuació) que hi ha, estan plens de bardissa, no s’hi pot accedir, i en algun cas hi ha pòsters de llum i telèfon en el mig, els quals envaeixen la sortida del camí i en cas d’incendi les persones podrien patir dificultats o accidents.

Els veïns també denuncien l’estat del paviment en gairebé tot el barri de Roca Grossa en el qual es poden veure irregularitats com esquerdes i bonys de grans dimensions, voreres en mal estat.

One Comment

  1. Concretament a l,urbanizació LLoret Residencial no han fet els,perimetrales,ni la,majoriamde zoner verdes,a mes,no han netejat 35;parcel.les dé la séva propietaria.Suposo que el,Connell Comarcal de La Selva els haura sanciónat,caldra i fare el seguiment.S,haura de sancionar a els mateixos,molt Bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button