CulturaNotícies

Últimes places per asistir avui a la conferència: “Refugiats a Lloret de Mar durant la Guerra Civil”

Ens fem ressó de l’activitat que el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar presenta avui dimarts 17 de maig: LA TRIBUNA DEL SAMLM, una nova acció de difusió del patrimoni lloretenc en format de conferències, xerrades i presentacions.


Comencen el cicle amb la conferència “Refugiats a Lloret de Mar durant la Guerra Civil” a càrrec de Joan Garcia Lupiañez, investigador i responsable de la pàgina Guerra Civil a La Selva, i de Mònica Puertas, del Espacio para la Memoria y los Derechos Humanos de Argentina. La conferència començarà tractant el tema de la creació dels Comitès per l’Ajuda als Refugiats. A continuació es parlarà dels moviments de la població refugiada i com s’estableixen a diferents cases de Lloret.

També s’explicarà l’avançament de les tropes franquistes després de la Batalla de l’Ebre fins a arribar a Lloret de Mar el 2 de febrer de 1939 i com això va provocar un exili cap França. Finalment, la Mónica parlarà i tractarà sobre els moviments migratoris que va ocasionar la Guerra Civil.


La conferència tindrà lloc avui dimarts 17 de maig a les 18h a la Sala Polivalent del Servei d’Arxiu Municipal, al carrer Josep Lluhí 24 de Lloret de Mar. I la inscripció obligatòria fins a completar l’aforament enviant un mail a: arxiu@lloret.cat (QUEDEN 5 PLACES).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button