NotíciesPolítica

Tots per Lloret: “La licitació de la nova concessió del servei d’escombraries; mesura principal del programa en l’àmbit del Medi Ambient”

“El programa de Tots per Lloret en l’àmbit del Medi Ambient, Neteja Municipal i Platges es basa, fonamentalment, en la licitació de la nova concessió del servei de recollida d’escombraries i de neteja”.

Pretenen, així, que el nou servei sigui més eficient, més sostenible i més adequat a les necessitats actuals de Lloret, amb millores concretes en la gestió del servei com l’increment dels serveis de recollida porta a porta a grans consumidors, la introducció d’elements tecnològics als contenidors -contenidors intel·ligents- per poder augmentar i sistematitzar les dades d’ús i incentivar la recollida selectiva, la implantació de sistemes de bonificació en funció de la generació de residus i de contenidors emergents a diferents barris.

També al programa de Tots per Lloret es contempla el control de la prestació dels serveis al concessionari i als usuaris i diverses campanyes de civisme i educació ambiental en l’àmbit dels residus. Cal destacar també que augmentarà la freqüència de neteja de carrers, parcs i platges, amb programes de neteja específics per a cadascuna de les zones de la població.

A banda d’aquests dos aspectes com a més rellevants en aquest àmbit es des de Tots manifesten que es “treballarà més intensament en la prevenció i seguretat davant dels incendis, amb plans de gestió forestals per un millor control sobre les parcel·les brutes i la valoració de la contractació de serveis de pastors professionals per fer tasques de neteja del sotabosc”.

El cap de llista, Albert Robert afegeix: “Crearem la taula de la sostenibilitat a Lloret de Mar, que elaborarà un pla estratègic de transformació ètica i sostenible amb els sectors productius més importants del municipi, que permeti abordar els principals objectius de l’Agenda 2030 i també endegarem un nou programa de gestió eficient de l’enllumenat públic, amb la millora de l’enllumenat de carrers i de zones i edificis emblemàtics”.

En aquest sentit, l’equip de Tots per Lloret vol deixar clar que treballaran per la creació d’una Comunitat Energètica Local i del Pla d’Aprofitament de l’Energia a Lloret de Mar, per afavorir l’ús d’energies renovables, així com mesures d’estalvi d’aigua.

Finalment, volen negociar amb l’abocador per actualitzar i renegociar les condicions del conveni, que necessita renovar-se; també volen retocar els criteris de la Zona d’Alta Protecció Acústica de Règim Especial (ZARE), per millorar la qualitat acústica i reduir els sorolls i consolidar, així, un millor descans dels veïns i de les veïnes.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button