El PobleNotícies

Tots per Lloret: “El camí de ronda de Lloret pren més impuls que mai gràcies a la nostra dedicació”

“El camí de ronda de Lloret de Mar és un actiu de vàlua incalculable per a la població en molts aspectes. Com a tal, es va convertir en una prioritat dels governs locals anteriors a l’actual, capitanejats pels regidors que avui conformen el grup municipal de Tots per Lloret, i mostra d’això són les novetats que aquests últims dies han sortit a la llum al voltant d’aquest traçat privilegiat a primera línia de mar”.

Tots per Lloret

Segons han comunicat des de Tots per Lloret “La processó de mar del sempre esperat dia de Santa Cristina, que els regidors de Tots per Lloret vam viure en primera persona, va permetre divisar l’avançat estat dels treballs amb què s’està adequant l’última part del renovat (i obert al públic) tram que enllaça la platja de Fenals i el Castell de Sant Joan, i que permet connexió directe entre les dues platges principals de la vila. Aquest era un dels projectes estrella inclosos al Pla Operatiu de Reconversió Turística que en el seu dia vam formalitzar el consistori lloretenc, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. L’execució definitiva de les obres serà una realitat abans no acabi l’estiu, i el mèrit d’això és, indiscutiblement, de l’anterior govern municipal”.

Fi a l’etern litigi de Can Juncadella

En paral·lel, Lloret també ha entomat recentment la notícia del fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que la propietat de Can Juncadella va interposar contra la sentència que reconeixia la titularitat municipal del tram del camí de ronda que passa per aquesta famosa finca ubicada a la platja de Canyelles. En altres paraules: que la justícia ha donat la raó a Lloret de Mar i ha decidit, sense opció que es reverteixi, que aquell tram del camí és de propietat pública i municipal.

El 2019, la propietat de Can Juncadella ja va esgotar la via contenciosa-administrativa per a la seva reclamació després d’una resolució del Tribunal Suprem. Totes les instàncies judicials per les quals va passar el cas van donar la raó a l’Ajuntament de Lloret de Mar, un litigi que es va iniciar el 2003, ara fa 20 anys. Ara, la via que es tanca de manera ferma i sense opció a més recursos judicials és la civil, de manera que la justícia obliga la propietat a deixar obert al públic el tram del camí i a permetre’n la gestió per part del consistori lloretenc. La notícia és fantàstica per a tot el veïnat de Lloret: el camí de ronda que connecta Canyelles amb Cala Morisca, que supera el quilòmetre i mig de llarg, estarà, per fi, garantit.

Des de Tots per Lloret recalquen que “Novament, creiem més que oportú destacar la feina dels anteriors executius respecte d’aquest afer en concret. Els actuals regidors de Tots per Lloret vam lluitar amb dents i ungles per arribar al punt al qual s’ha arribat aquesta setmana, obviant les pressions procedents de la propietat i seguint amb un procediment judicial que s’ha eternitzat. Els governs de Dulsat i Robert hem apostat sempre per la municipalització al 100% del tram del camí de ronda de Can Juncadella, amb el traçat del qual també es va jugar i especular indegudament.

Tots per Lloret, es qüestiona… I ara, què?

Si bé l’equip de Tots per Lloret tenia –i té- un projecte pensat per aquest tram que ara es reconeix del tot municipal, convé preguntar-nos si l’actual equip de govern, encapçalat pel socialista Adrià Lamelas, també el té. És una de les preguntes que el grup que lidera l’oposició formularan a l’executiu lloretenc en el proper ple, que es fa avui dilluns, 31 de juliol. Considerem que, com van fer els governs que han precedit el de Lamelas, el camí de ronda ha de continuar essent una prioritat per a Lloret.

⚪️Últimes notícies relacionades amb el partit polític Tots per Lloret:

20 de juliol 2023: Tots per Lloret celebra que l’actual govern no hagi canviat ni una coma del projecte de la nova residència, obra de l’anterior govern

El passat divendres 14 de juliol, els 21 regidors que conformen el plenari de l’Ajuntament de Lloret de Mar van votar a favor de la licitació de la construcció i redacció del projecte bàsic i executiu de la que ha de ser la nova residència per a gent gran a la localitat. Unanimitat del ple, també de la partida pressupostària confeccionada per dur-ho a terme.

Des de Tots per Lloret, volen agrair el bon criteri de tots els edils a l’hora de donar llum verda a una iniciativa tan esperada com necessària per al nostre municipi.

El grup que encapçala l’oposició al ple de Lloret de Mar vol destacar i posar en valor el fet que els textos que es van aprovar són fruit i obra de l’anterior equip de govern, que capitanejaven els actuals regidors de Tots per Lloret en coalició amb Esquerra Republicana de Lloret i el partit que a les últimes municipals es va presentar sota la marca de Sumem Lloret. En aquest sentit, estan agraïts i alhora satisfets de la feina feta, que fins i tot van elogiar en veu alta alguns dels regidors de l’actual govern municipal PSC-Junts-En Comú durant el ple urgent de divendres.

Efectivament, ens trobem davant d’un èxit col·lectiu que demostra que la feina ben feta no entén de partits quan el que hi ha en joc són polítiques que miren només per l’interès públic i comú de la població lloretenca.

La importància dels ‘Next Generation’

Gairebé la meitat del que costarà la nova residència es finançarà a través dels fons europeus ‘Next Generation’. La dada és importantíssima tenint en compte el que aquesta quantitat de diners representa per a un municipi com Lloret de Mar. És per això que des de Tots per Lloret creuen que també cal posar de relleu el fet que s’aconseguís aquesta inversió milionària per mitjà de negociacions de l’anterior executiu lloretenc amb la Generalitat i d’altres administracions.

Esmena aprovada per unanimitat, també a proposta de Tots:

Durant el ple urgent d’aprovació del projecte i execució de la nova residència, Tots per Lloret va voler incorporar-hi una esmena de veu per boca del regidor Jordi Sais. La proposta, consistent a ampliar el nombre de persones de la mesa de contractació del projecte, la van validar tots els partits del plenari. D’aquesta manera, s’afegiran a la mesa de contractació arquitectes, enginyers i tècnics de medi ambient per tal de prevenir sobrecostos i futures mancances o deficiències en la instal·lació municipal de nova construcció.

136 places:

La nova residència per a gent d’edat avançada, que s’ubicarà al parc de Can Buch, projecta una capacitat de 136 places, amb l’afegit de 20 places destinades al centre de dia del mateix equipament.

Els residents es distribuiran en vuit unitats de convivència de 17 persones cadascuna, repartides en 16 habitacions individuals i una de doble. Les obres s’executaran en el termini màxim de 26 mesos, i el pressupost del conjunt del procés rondarà els 12,3 milions d’euros, IVA inclòs.

D’aquests, 6 milions els cobriran els fons europeus; 6,6 milions provindran d’un préstec ja aprovat, i els 700.000 euros restants els aportarà el mateix consistori lloretenc.

One Comment

  1. Bueno, en realidad se ha hecho un cincuenta porciento del trabajo, ahora toca el otro cincuenta porciento que el actual gobierno estoy seguro estará trabajando con mucha intensidad para cumplir con los plazos legales que están muy justos tengo entendido. Falta lo más importante, la adjudicación , la ejecución de la Obra , el equipamiento y muy importantes la gestión y el equipo humano uno de los temas más sensibles de una Residencia Geriatría. Es mi opinión según experiencia en el tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button