NotíciesPolítica

Tots per Lloret aposta fort al seu programa per la Cultura

El programa de Tots per Lloret en matèria de Cultura, Festes i Patrimoni Històric, contempla un conjunt d’accions ambicioses per refermar la capitalitat de Lloret en aquesta matèria. En aquest sentit, destaquen la voluntat de fer de Lloret la Capital Cultural de la Costa Brava i de convertir el Teatre Municipal de Lloret en el Teatre Comarcal de La Selva.

A banda, amb tot un conjunt d’iniciatives, a Tots per Lloret pretenen fer arribar la cultura a tothom, i als públics més diversos, en els àmbits del teatre, la música i el cinema. Així, volen crear el festival de teatre ‘FESTIVAL OFF’, amb diferents actuacions a espais públics, i l’Aula Professional de Teatre, ampliant la programació de l’oferta teatral.

Pel que fa a la música, es continuarà apostant pels concerts de música en viu a les festes de Santa Cristina i de Sant Romà, potenciant les “Barraques de Sant Romà”, enfortint el sentiment de pertinença lloretenc, i s’agilitzarà el sistema d’adjudicacions de les barraques de les festes que organitzi l’Ajuntament.

També es volen posar en marxa l’Escola de Música Municipal i, pel que fa al cinema, volen potenciar el cinema a la fresca durant els mesos d’estiu a diferents places. També volen agafar el compromís de dur a terme activitats relacionades amb les arts escèniques i la cultura tradicional per a escoles i instituts, fent-ne una eina educacional indispensable per formar infants i joves de manera integral.

El programa de ‘Tots per Lloret’ també té present agilitzar els pagaments de les subvencions a les entitats culturals; convertir la cavalcada de Reis en un esdeveniment de referència; modificar les bases del Carnaval perquè continuï sent el millor de la Costa Brava; posar en marxa el Centre d’Interpretació dels Jardins de Santa Clotilde; ampliar el poblat Ibèric del Turó Rodó, reconstruint-ne elements com la Torre de Defensa i d’altres edificacions; portar a la pràctica el Conveni de l’Àngel, incloent-hi els diferents elements patrimonials dins del MOLL; tornar a obrir les sales d’estudi de la Biblioteca Municipal en períodes d’exàmens Universitaris i de Batxillerat, amb l’ampliació dels horaris els dissabtes a la tarda, i potenciar la Biblioteca Infantil com a ludoteca municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button