EducacióNotícies

Ser.GI recapta 8.250 euros per a microbeques per a joves en situació de vulnerabilitat a Lloret, Salt i Celrà

La Fundació Ser.GI, (coneix millor la fundació 👉🏻aquí) amb el suport de la Fundació La Caixa, ha recaptat 8.250 euros que destinaran a pagar matrícules, materials i desplaçaments d’una trentena de joves de les comarques gironines, de 16 a 29 anys, en situació de vulnerabilitat i que volen continuar la seva formació acadèmica o professional durant el curs 2022/23.

La mitjana calculada de les beques és de 250 euros per a cada persona, tot i que cada cas pot tenir una necessitat diferent. Atesa la precarietat econòmica de la gran majoria de les persones joves participants i de les seves famílies, se’ls fa sovint molt complicat continuar els estudis o accedir a les formacions que voldrien. A vegades pel cost de la matrícula o mensualitats, els materials (llibres de text, ordinadors, eines específiques o roba) i també per no poder-se costejar el transport. Des de la fundació es mostra satisfacció pels donatius rebuts de la ciutadania, en un moment en què no sempre es fàcil col·laborar, i per l’aportació, un any més, de la Fundació La Caixa, que va materialitzar Ferran Llach, director de banca institucions de CaixaBank, en una signatura a la seu de la Fundació Ser.GI.

A Salt, Celrà i Lloret: Els projectes que la fundació desenvolupa en aquesta línia són Porta d’Accés i InSalt, a Salt i Lloret de Mar; Projecte Quetzal, a Celrà, i el projecte en medi obert Tarda Jove, a Lloret de Mar.

Els objectius principals d’aquests projectes són atendre joves amb un perfil educatiu de fracàs escolar, acompanyant i facilitant la realització d’uns itineraris formatius i prelaborals d’èxit; fer créixer el nombre de joves que realitzen estudis postobligatoris, com a barrera davant l’exclusió social, a més de fomentar l’autoconeixement, l’autoestima iš l’apoderament dels jo#ves, i contribuir a bastir xarxes tècniques territorials per mantenir estratègies d’intervenció amb els joves en diferents àmbits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button