El PobleNotícies

L’Ajuntament de Lloret tanca les dutxes de les instal·lacions municipals esportives i el reg dels camps de futbol

L’Ajuntament de Lloret continua amb la seva optimització en la gestió de l’aigua amb noves mesures arran de l’entrada en fase 1 d’emergència. Lloret de Mar va ser un dels primers municipis a convocar el Comitè de Sequera, el mes de març, i ha anat implementant diferents mesures com la incorporació progressiva de nous punts d’aigua regenerada per al reg de jardineria i via pública, la inutilització de les dutxes i rentapeus a les platges i campanyes de sensibilització i conscienciació. A més, des del sector privat, en col·laboració amb Lloret Turisme també s’ha treballat en diferents accions de formació per a l’optimització de l’aigua.

Dijous passat va tenir lloc una reunió del Comitè de Sequera en què es varen acordar que, a partir d’avui dilluns 5 de febrer, entraran en vigor les següents mesures:

Excepcions:

  • En podran fer ús les categories sènior federades per a entrenaments de dilluns a divendres.
  • En podran fer ús les categories sènior federades i les categories de base de nivell nacional per a partits de lliga.

Pel que fa al reg de les instal·lacions municipals esportives:

  • Queda prohibit el reg dels camps de futbol de gespa artificial en tots els casos, excepte per a partits de nivell nacional.
  • Es mantindrà el reg indispensable per a la conservació de la gespa natural de les Pistes d’Atletisme.
  • Es mantindrà el reg indispensable per al manteniment de les pistes de tennis de la Zona de Raqueta de la Piscina Municipal.

Es mantenen les restriccions ja establertes de reducció d’aigua a la Piscina Municipal en espera del que s’estableixi per a piscines i gimnasos privats.

  • Ple extraordinari per a la modificació de les Ordenances fiscals de les tarifes del servei de subministrament de l’aigua.En aquest cas l’Ajuntament aposta per crear unes tarifes segons trams de consum incrementant el preu a qui més consumeixi.
  • Control i seguiment de la Policia Local per sancionar els incompliments. Des de la Policia Local s’obriran expedients sancionadors per incompliment de la llei de l’ACA per emergència en fase 1. A partir de la setmana vinent la Policia Local farà seguiment del compliment.

El regidor del Servei d’Aigua potable i clavegueram, Nino Goméz, va recordar que “Des del decret de pre-emergència hem anat aplicant mesures per l’optimització de l’aigua, la darrera , al Ple municipal del dilluns 29 de gener passat es va aprovar inicialment l’Ordenança municipal per a l’abastament d’aigua potable i usos en situació de sequera amb un règim sancionador que va des de les infraccions lleus, 750€, a les molt greus, 3.000€”.

  • Campanya de sensibilització i conscienciació. Des de l’Ajuntament també es tornarà a fer èmfasi especial en les mesures de conscienciació del consum responsable de l’aigua amb una campanya general i sessions amb col·lectius concrets (escoles, gremis, entitats veïnals, urbanitzacions).

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, demana, un cop més, “la implicació ciutadana davant la greu situació de sequera que estem patint i on hem d’abocar tots els nostres esforços”.
Lloret de Mar és una destinació amb un alt nombre d’allotjaments hotelers i des de l’Ajuntament ja s’està treballant amb el Gremi d’Hostaleria per donar compliment a la normativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button