El PobleNotícies

S’engega una nova campanya a Lloret: “Per la seva salut i la de tothom, STOP, prohibit alimentar animals en espais públics”

“L’Ajuntament de Lloret de Mar ha engegat una nova campanya per que la població eviti donar menjar als animals en espais públics. Des de l’Associació de veïns de Mas Vilà, El molí i Can Ribalaigua afegeixen que a banda dels espais públics també s’hi hauria d’afegir la prohibició en taulats o balcons privats, ja que fer-ho crea problemes d’insalubritat que afectan els veïns. El cartell escollit per conscienciar a la gent, resa el lema “Per la seva salut i la de tothom, STOP, prohibit alimentar animals en espais públics”. La campanya alerta que qui ho faci pot ser sancionat amb una multa de fins a 750 euros.

Lloret Gaceta ha parlat amb Aitor Robles (president de l’Associació de veïns i festes de Mas Vilà, El molí i Can Ribalaigua) que està promovent aquesta campanya de manera especial al seu barri pels problemes que tenen amb alguns veïns i veïnes que “insistentment donen menjar als coloms, que ja són una plaga invasora i fan molta brutícia per on van”.

El president recorda que “És de domini públic que els excrements dels coloms són corrosius i que poden portar malalties. Els veïns de la zona estan molt molestos perquè tenen els coloms a les finestres i balconeres. A banda del tema dels coloms, a moltes zones de Lloret arriben els senglars, i és palès que hi ha gent que els hi dona menjar”.

Cal recordar que la fauna que abasta aquesta campanya no només tracta dels coloms, sent aquesta la més nombrosa, això si, sinó a tots els animals que puguin estar a qualsevol lloc de la població, com per exemple porcs senglars, gavines, gossos, gats etc… tret que siguin colònies controlades i aquestes, alimentades per associacions legals.

Aitor Robles: “La junta de l’Associació de veïns a la qual pertanyo som joves amb moltes ganes de moure coses i aconseguir que els nostres barris siguin llocs nets i d’una qualitat de vida excel·lent. Per això promovem la campanya de l’ajuntament pel que fa a no alimentar animals, ja que ens afecta directament al barri, i també estem activant accions per aconseguir que es canviïn i arreglin els fanals i altres coses deteriorades del mobiliari públic”.

Ja es poden veure cartells per tota la població i xarxes, per instar la col·laboració ciutadana i demanar que no es llenci menjar per alimentar els animals “urbans” perquè un gest aparentment innocu i amable “genera un constant problema de salut pública”.

Donar menjar als animals afavoreix la reproducció descontrolada, afecta la diversitat d’espècies d’una zona i n’altera la relació amb l’entorn. Facilita la proliferació de plagues, amb greus conseqüències sanitàries: les paneroles i les rates es beneficien de les restes llençades al carrer i les colònies augmenten desproporcionadament. El menjar escampat fa brutícia a la via pública i provoca l’aparició de males olors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button