NotíciesRecordant Lloret

Lloret acollirà la I Edició del Seminari “Arxius i Turisme”; coneix com participar-hi:

Donar a conèixer la història del turisme a la societat des de diferents perspectives, destacant la importància de conservar-la i fer-la accessible a entitats públiques i privades d’arreu del món. Amb aquest objectiu principal, Lloret de Mar serà la seu, el pròxim 24 de maig, del seminari biennal “Arxius i Turisme”, organitzat per l’Ajuntament de Lloret, la Diputació de Girona i la Generalitat. 

A través d’aquest esdeveniment, es busquen diferents objectius. Un d’ells és impulsar l’elaboració d’una guia que faciliti la investigació dels fons del sector turístic a Catalunya. També es pretén difondre i valorar experiències sobre el tractament de fons documentals així com promoure iniciatives públiques que ajudin a conscienciar sobre la necessitat de preservar-los i conservar-los. Per aconseguir-ho, es considera necessari facilitar la interrelació de diferents àmbits professionals del sector turístic, promoure acords de col·laboració entre els diferents agents implicats, fomentar la investigació i els estudis turístics i crear un grup de treball dins del Consell Internacional d’Arxius. 

El seminari comptarà amb tres temàtiques: “Estudis en arxivística”, centrada en la preservació del patrimoni documental i en la difusió de documentació relacionada amb el turisme; “Estudis relacionats amb el turisme”, sobre recerca i estudi de dades d’arxius vinculats al turisme; i “Estudis relacionats amb la generació i gestió de la documentació i les dades”, per donar a conèixer com es planteja en l’actualitat la gestió de dades i informació sobre activitats turístiques. La regidora de l’arxiu, Isabel Bernal, ha destacat que “hi ha molts establiments hotelers o persones privades que conserven documentació molt interessant relacionada amb l’evolució del turisme i seria convenient que aquests fons documentals es poguessin preservar i difondre de la manera adequada”.

Quan?

A banda del seminari, que es farà el divendres 24 de maig, també s’inclouran activitats complementàries pel dijous 23 i el dissabte 25 del mateix mes i també hi haurà un programa social amb diferents propostes que combinaran turisme i cultura. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha assenyalat que “Cal conservar i fer accessible la història del turisme, que és un eix bàsic en la nostra societat i, més encara, en un municipi com Lloret de Mar. Amb aquest seminari contribuïm a aquesta preservació a la vegada que l’obrim al públic en general”.

Com participar?

Els interessats a participar han de presentar les seves propostes al següent correu: arxiusiturisme@lloret.cat. Tenen temps de fer-ho fins al 23 de febrer. Aquestes propostes de comunicació hauran de comptar amb un títol i un resum de 400 paraules com a màxim, a més de les dades de la persona sol·licitant (nom i cognoms, adreça i currículum, amb un màxim de 200 paraules). A més, s’haurà d’indicar l’eix temàtic en el qual s’emmarca la proposta.

Una vegada realitzat el seminari, des de l’organització es preveu la publicació d’una obra col·lectiva sobre el mateix. Inclourà un resum amb els textos de les ponències i les comunicacions que es duran a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button