La GentNotícies

Se celebra amb èxit a Lloret el Campus d’Ocupabilitat per joves migrats sense referents adults, creat per les fundacions Barça i Climent Guitart

La Fundació Barça i la Fundació Climent Guitart han finalitzat amb èxit el “Campus d’Hostaleria i Esports pel foment de l’ocupabilitat de joves migrats sense referents adults”, celebrat aquesta segona setmana de juny a L’Hotel Guitart de Lloret de Mar.

Entrevistes

Aquest programa, iniciat el 2019, té com a objectiu promoure la inclusió social i millorar les perspectives laborals dels joves migrants.

Durant els vuit dies del campus, els participants van rebre formació específica en diferents àmbits de l’hostaleria impartida per professionals del sector. La formació va comptar amb la col·laboració de diverses empreses i entitats. A més, el programa va incloure activitats esportives dirigides pels instructors de FutbolNet, la metodologia educativa de la Fundació Barça que utilitza el futbol com a eina sòcioeducativa i de canvi social.

Aquest campus, recolzat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, forma part d’una iniciativa més àmplia que també inclou estades de cap de setmana per a nens i nenes que lluiten contra malalties greus. Aquestes estades, organitzades en col·laboració amb la Fundació Enriqueta Villavecchia, tenen com a objectiu millorar l’estat emocional dels infants i fomentar espais d’oci i relació.

Recentment, s’han llançat iniciatives com la Gastroescuela del projecte Gira Jóvenes de Coca-Cola Europacific Partners, que busca millorar l’ocupabilitat de joves en risc d’exclusió. Aquesta acció es realitza en col·laboració amb el CETT-UB, l’Academia Catalana de Gastronomia i la Fundació La Caixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button