NotíciesPolítica

S’aprova al ple la modificació i ampliació del pla especial urbanístic del Water World de Lloret de Mar

Durant el ple municipal de Lloret celebrat ahir dilluns 26 de febrer al vespre, s’ha ratificat l’acord de la junta de govern local datat el 16 de febrer d’enguany, (punt 12) referent a l’aprovació i activació del Pla d’Emergència Municipal en situacions de sequera per al municipi de Lloret de Mar i amb el punt 13 de l’ordre del dia s’ha aprovat la modificació i ampliació del pla especial urbanístic del Water World.

Pla d’Emergència per sequera: Water World de Lloret de Mar adopta mesures d’estalvi d’aigua

Aquest pla d’emergència, si bé és en vigor, no afecta en principi l’obertura ni el funcionament òptim del parc aquàtic emblemàtic de la nostra població, Water World. Es destaca que aquest parc es troba actualment en obres d’ampliació, amb la primera fase que es preveu concloure al mes de maig, centrant-se principalment en la zona del parc infantil. Pel proper any 2025, es projecta la construcció d’un tobogan emblemàtic de dimensions significatives, que es convertirà en el distintiu del Water World.

És important assenyalar que, d’acord amb les directrius de la Generalitat, durant el pla d’emergència per sequera s’han de posar en pràctica mesures d’estalvi d’aigua, incloent-hi una reducció del consum del 25% en parcs aquàtics i altres llocs d’ús recreatiu. Per assolir aquest objectiu, al Water World només serà necessari suspendre el reg de les zones verdes del parc, sense que això afecti les instal·lacions de divertiment.

D’altra banda, pel que fa a l’ompliment de les piscines, es farà ús d’aigua procedent de dos pous que la instal·lació disposa des de fa més de trenta anys, els quals compten amb autorització de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua). A més, s’ha establert un nou calendari, iniciant el procés d’ompliment abans de Setmana Santa per garantir-ne l’exactitud i evitar l’ús d’aigua de la xarxa Aqualia, la companyia d’aigües de Lloret, durant la temporada.

Modificació i ampliació del pla especial urbanístic del Water World de Lloret de Mar

Quan a l’ampliació del parc (punt 13 -Aprovació provisional de la modificació i ampliació del pla especial urbanístic de l’àmbit del parc aquàtic Water World), en el Ple Municipal d’ahir l’alcalde, Adrià Lamelas va recordar que: “El 13 de març del 2023 la societat propietària del Water World presenta per la seva aprovació, el pla especial per desenvolupar i ordenar la finca. A continuació, el 18 d’abril del 2023 l’oficina territorial d’acció i avaluació ambiental de Girona respon que la modificació proposada no produirà efectes significatius sobre el medi ambient i, per tant, no se l’ha de sotmetre a l’avaluació ambiental estratègica.

Amb tot això la junta de govern local d’aquest anterior govern, el 19 de març del 2023 aprova inicialment la modificació i ampliació del pla urbanístic del Water Word, enviant aquest document a diferents departaments de les administracions públiques. “Tots aquests organismes responen a l’ajuntament de forma favorable tot i que n’hi ha alguna recomanació que ens fan tres organismes i el que estem fent ara és, incorporar aquestes recomanacions dintre de tot l’informe de l’expedient del Water World i ho tornem a enviar a urbanisme de Girona perquè ens ho aprovin” va manifestar Lamelas. Aquesta esmena ha estat aprovada per unanimitat.

Per tant, malgrat les mesures d’emergència per sequera, la temporada al Water World es manté assegurada, garantint la seva operativitat i la seguretat dels visitants.  

4 Comentaris

  1. A veure si ho entenc… Waterwordl en plena sequera no regarà les zones verdes, herba, plantes, arbres, amb l’aigua dels seus magnífics pous per estalviar aigua però sí omplerà piscines per a que els clients, mentre es banyen, xipollegen i gaudeixen d’un magnífic dia de festa al mateix temps que vagin veient com va agonitzant tota aquesta zona verda i ampliant-se el parc (en el millor moment) sempre, això sí, amb el beneplàcit de l’Ajuntament.???? Ho he entés bé????
    SUPER ECOLÒGIC!!!!!

  2. L’entesa de sempre entre l’ajuntament i els empresaris de l’oci. Sigui nocturn o diurn com ara aquest parc. Curiosament sempre tiren endavant amb els seus “interesos”…
    Al ciutadà se li retallarà el consum d’aigua. Als del parc aquàtic, cap problema.

  3. l’ajuntament permet que Walter World amplii i es lucri mes, pero ells han pujat més del doble els abonaments a lloretencs VERGONYOS!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button