La GentNotícies

Els nudistes reclamen el seu espai a Sa Boadella: “el nostre paradís particular a Lloret de Mar”

El nudisme promou la salut òptima a través del contacte complet del cos amb els elements naturals: sol, aigua, aire i terra. Alguns psicòlegs confirmen que el nudisme ajuda a l’autoacceptació del cos, millora les relacions i fa que segreguem més endorfina i oxitocina.

Un dels llocs més populars on es practica el nudisme són les platges. És comú entre les persones que freqüenten aquestes platges tenir una idea del cos com una cosa natural, estètica i lliure de tabús. Un dels llocs més visitats pels nudistes a Lloret, es Cala Sa Boadella, des de fa molts anys és una platja nudista, potser, el motiu és que era un espai recòndit de molt difícil accés, on la gent despullada podia estar tranquil·la. A Sa Boadella s’ha practicat sempre el nudisme, fins i tot en temps de la dictadura.

Actualment, el voltant d’aquesta cala és molt diferent, ja que només a 300 metres està tot urbanitzat, el que fa que hi vagi molta gent a la cala inclòs els no practicants del nudisme i alguns curiosos que “molesten” als nudistes, segons ens expliquen en Joel i la Carla, creadors d’aquest projecte que a continuació en parlarem.

El projecte

En Joel i la Carla, porten les xarxes socials de @SaBoadellaNudista i ens han explicat que no tenen cap associació: “El projecte Sa Boadella Nudista neix per donar veu als usuaris que havien notat com s’estava degradant l’espai. Per això vam obrir un perfil de l’Instagram, perquè veiem que des de les xarxes socials s’havia promocionat molt aquesta platja, sense esmentar que era nudista. D’aquesta manera, ara la gent pot veure que si vol anar a la Boadella i anar amb banyador incomoda els nudistes”.

I deixen ben clar que “No hem fet associació perquè estem coordinats amb el Club Català de Naturisme, i són ells qui parlen amb Ajuntament i la resta d’institucions. Nosaltres per exemple vam fer molta pressió a les xarxes perquè renovessin els cartells.

També perquè lloretencs participessin en aquesta lluita. Com és l’exemple de l’Arxiu, que ens va cedir fotos i testimonis, o l’actor Joan Romà que ens va cedir una fotografia (entre altres coneguts lloretencs)”.

L’Anna Majó és socia del CCN (Club Català de Naturisme), és de Breda, i té casa a Fenals. Ella practica el nudisme a Sa Boadella des de fa molts anys i vol explicar als lectors de Lloret Gaceta el neguit dels nudistes, algunes anècdotes i fets succeïts en aquesta cala paradisíaca.

-Anna: Què us molesta de la cala actualment?

La massificació de gent tèxtil (vestida o en banyador), música, crits, mirades invasives, gent pescant mentre nedes, gent que treu de l’aigua a les meduses i les mata, gent que fa reportatge de fotos, selfies, postureig sense mirar si hi ha gent nua, creuen que tenen dret a gravar i fer fotos a tothom. A part de qui té conductes poc ètiques com tocar-se mentre et mira, inclús masturbar-se…

 -Que demaneu els usuaris de Sa Boadella?

Tota la cala és nudista, no només el final. Demanem sobretot respecte. Viu i deixa viure, si us molesten els cossos nus no vingueu a la cala nudista. Teniu totes les altres cales per anar. Si vens fes el que veus, per respecte, despullat i gaudeix. No embrutis, no maltractis als animals. Recorda que els animals viuen a la cala i al mar i nosaltres els hem de respectar, No volem ni fotos ni vídeos, ni comentaris. Si aconseguim tenir un ambient bo probablement, hi haurà més gent que s’iniciï al nudisme.

-Què és el millor d’aquesta Cala?

És un paradís tant el que es veu a l’entorn com si hi fas immersió. M’agrada el bon ambient entre el col·lectiu nudista que és divers, respectuós (excepte un senyor gran nudista “pajillero” a qui ja se l’ha avisat més d’un cop). Gent de totes les edats i procedències amb la ment oberta, amb esperit inclusiu amb qui respecta. Si s’hi va sovint es fan bones amistats

-I el pitjor?

Les colles de joves d’aquí o turistes, tots amb banyador, que hi van per morbo i gaudeixen mirant i rient-se de la gent nudista. I els que fan fotos i vídeos sense vigilar si graven a altra gent. Els crits, que es pesqui, que matin fauna, que fumin porros, que muntin les taules i neveres.

-Explica’ns una anècdota bonica

La gavina Carlota, fa un parell d’anys que no la veiem. Cada dia passejava cala amunt i avall, apropant-se a la gent, demanant menjar. L’últim any anava acompanyada de la seva parella. (La podem veure a la foto).

-I, anècdotes negatives?

Aquest estiu passat arribava a la cala i just passant per davant la guingueta venia en direcció contrària una noia tota nua que només portava la bossa de platja. Una noia que prenia el sol, que anava amb una colla de nois i noies d’uns 40/45 va fer un crit de sorpresa i els va dir “mireu, mireu, ve una tia amb pilotes”, i els vaig dir,” però de què us estranyeu si esteu a una platja nudista, els qui destaqueu aquí sou vosaltres en banyador”. Al juliol i l’agost, els nudistes són un % més petit i ens posem més cap al final de la cala. El més greu són els tafaners i els que es masturben. Van detectar a un senyor, qui sempre va a la cala amb la família, que gravava imatges de nens amb el mòbil, ho van denunciar, però la policia no va aparèixer mai.

-Esteu en contacte d’alguna manera els usuaris de Sa Boadella?

Tenim un grup de WhatsApp on ens passem informació i si hi ha alguna cosa, com neteja de platja o alguna activitat com “deixa aquí el teu banyador i et regalem una birra”, i compartim informació. També ens enviem fotos de si han posat un cartell nou, si l’han trencat, si hi ha molta gent, si hi ha bona mar… això fa poder tenir comunitat. També tenim un perfil d’Instagram.

______________

Sa Boadella, és escenari de filmacions per la bellesa del seu entorn: Pel·lícules com “Sahara”, amb els actors Penélope Cruz i Matthew McConaughey, o “Uncharted, que converteix la cala en un paradís asiàtic, protagonitzada per Tom Holland o Antonio Banderas. Fins i tot, una gran producció de Bollywood, que va ser un gran èxit a l’Índia, entre centenars d’anuncis de publicitat, series…

MAPA D’ESPAIS NUDISTES A CATALUNYA

Per terminar, afegim el mapa de tots els espais nudistes a Catalunya. Consulta-ho al següent enllaç.

2 Comentaris

  1. Hi ha massa xusma a Lloret i sobretot ve moltíssima xusma de borratxera i curta de gambals de tota Europa que no respecten res del lloc que els acull.
    Massa incultura i mala educació.
    Una xacra díficil d’erradicar perque els polítics locals i els empresaris de l’oci van de la mà omplint-se les butxaques.
    Tot el meu suport als nudistes!

  2. hola soy nudista y naturista yo no conozco muchas partes nudistas aki en barcelona pero tengo el mismo problema
    en badalona k la gente con bañador nos kita espacio en la playa cuando la playa del coco es nudista no solo el final sino todo lo contrario es toda la playa del coco creo k se deberia señalizar para intentar que la gente con bañador no ocupe espacio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button