NotíciesTurisme

Roger Torrent, inaugura el I Congrés Mundial de Turisme Esportiu a Lloret

•Per veure el programa dels temes que es portaràn a debat i consultar els horaris, al següent enllaç: https://worldsportstourismcongress.org/ca/inici/#programa

___________________

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya; i Zurab Pololikashvili, secretari general de la Organització Mundial del Turisme (OMT), han inaugurat aquest matí el I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, celebrat avui i demà a Lloret de Mar. L’esdeveniment, que va haver de posposar-se a causa de la pandèmia, ha donat el seu tret de sortida amb una cerimònia d’apertura on també han assistit Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Durant la seva intervenció en l’acte inaugural, el conseller Torrent i Ramió ha assegurat que “aquest congrés és pertinent per mirar cap al futur en uns moments en què el sector ha d’afrontar un debat molt necessari. En poden sortir idees que permetin avançar cap a un turisme responsable i sostenible gràcies a la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. Perquè el turisme, i en particular el turisme esportiu, ofereix unes oportunitats econòmiques, laborals, socials, culturals i d’oci saludable que hem de saber aprofitar”. El conseller ha afegit que “grans esdeveniments d’atracció global, clubs esportius de seguiment mundial, la geografia, el clima i unes infraestructures de primer nivell, han fet de Catalunya un referent de turisme esportiu. I des del Govern hi apostem decididament”.

En aquest sentit, ha destacat que des de l’any 2003 l’Agència Catalana de Turisme impulsa la marca Turisme Esportiu, “distinció que s’atorga als municipis, equipaments i empreses especialitzades que compleixen els estàndards de qualitat en les diferents disciplines esportives i els reconeix l’excel·lència en els recursos i els serveis per a realitzar la pràctica esportiva o gaudir d’esdeveniments i campionats”.

El turisme esportiu té un pes creixent en el conjunt del sector i genera un impacte de 558 milions d’euros anuals, 269 dels quals d’impacte directe, “un pes econòmic molt important -ha afirmat el titular d’Empresa- al qual no volem renunciar, és més, el volem potenciar”.

El I Congrés Mundial de Turisme Esportiu, amb seu al Palau de Congressos Olympic de Lloret de Mar (Costa Brava), l’han organitzat conjuntament  l’Agència Catalana de Turisme, del Departament d’Empresa i Treball, i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Brava i l’Ajuntament de Lloret de Mar  per mitjà de Lloret Turisme.

Les xifres confirmen l’èxit de la primera edició d’aquest congrés que s’ha celebrat en format híbrid i en un context de pandèmia.  En total  compta amb la participació de més de mig miler de representants del sector del turisme i l’esport, tant nacionals com internacionals. Més de 50 ponents participen a les diferents sessions i 500 persones s’han inscrit per seguir l’esdeveniment, 350 en la modalitat presencial, i 190 per streaming.

Per la seva part, Zurab Pololikashvili ha afirmat que “Aquest Congrés és un clar missatge que el sector del turisme està preparat per a tornar a rebre als turistes. Aquí, la recuperació del turisme esportiu juga un paper important. I la OMT ha generat les eines que ens permeten estar preparats per a un millor futur. Encantats de fer-ho realitat amb la Generalitat de Catalunya, el nostre Membre Afiliat Agència Catalana de Turisme i l’Ajuntament de Lloret de Mar”.

EI Congrés Mundial de Turisme Esportiu té com a objectiu analitzar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, així com també vol posar el focus sobre elements com la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització del turisme. Per fer-ho, diferents personalitats del món de l’esport i el turisme deixaran petjada a Lloret de Mar durant aquestes dues jornades, com per exemple Kattia Juarez Dubón, Directora de la Comissió Internacional de Sostenibilitat de la Federació Internacional de Motociclisme; Timothy O’Donoghue, Fundador i director executiu de Riverwind Foundation Jackson Hole; Jennifer Stoll, Directora d’Investigació i Educació, Sports Events and Tourism Association (Sports ETA); Manuela Di Centa, Consellera del Ministeri de Turisme d’Itàlia; o Maite Laporta, Responsable de Diversitat i Inclusió del FCB.

Una de les novetats del congrés és l’ús de dues cabines d’hologrames que permeten comptar amb la participació en directe d’aquells ponents que no poden ser presencialment a Lloret de Mar, com ara l’atleta Kilian Jornet i Miki Delàs, capità del Barça d’hoquei herba i capità de la selecció espanyola absoluta masculina d’hoquei herba.


Es tracta del primer esdeveniment a Catalunya que utilitza aquesta avançada tecnologia, presentada al Mobile World Congress d’aquest any 2021. Mitjançant la fibra òptica i connexió 5G, la tecnologia permet apropar fins al congrés personalitats de tot el món de manera remota i en temps real, a través d’una pantalla gegant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button