La GentNotícies

Rècord d’assistència i recaptació al XV Sopar de Dones Solidàries pel càncer de mama celebrat a Lloret de Mar

Aquest dijous, 3 de novembre,  Lloret de Mar ha viscut el XV Sopar de Dones Solidàries, promogut per la Fundació Climent Guitart a benefici de l’AECC-Catalunya contra el càncer Girona i el seu programa Molt x viure que, des del 1987, dona suport a les dones amb càncer de mama per aconseguir millorar la seva qualitat de vida, a través de l’atenció psicològica.

Hi han pres part més de 300 dones i s’ha aconseguit una recaptació de 13.523 €, la xifra més alta mai aconseguida abans. Entre les assistents, s’hi trobaven l’exjugadora internacional del Barça Melanie Serrano, la nutricionista Montse Folch, la pianista Laura de Andrés, Sor Lucía Caram,  les presentadores de televisió Ares Teixidó i Ruth Jiménez, l’actriu Ivana Miño i una nodrida representació de polítiques, encapçalades per laconsellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural,Teresa Jordà, a banda de nombroses empresàries.

Foto d’Ares Teixidó

Aquest sopar solidari, de fet, han estat dos sopars, tots dos celebrats a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, de Lloret de Mar. La Sala Palas Atenea ha congregat les dones i el Restaurant Marina una cinquantena d’homes, que s’han sumat a la iniciativa. Entre els assistents -la majoria empresaris i professionals- s’hi trobava el periodista i presentador Vador Lladó.

Un dels moments més emotius de l’acte ha estat quan s’ha viscut un minut de silenci per les víctimes de l’accident de globus aerostàtic de Turquia de mitjans d’octubre, en el qual van perdre la vida Dolors Masana i Maria Cristina Baltrons, assistents assídues d’aquest sopar.

La incidència del càncer de mama a Catalunya

El càncer de mama és el més freqüent en les dones de Catalunya i, cada any, se’n diagnostiquen 4.600 nous casos. Representen un 28% de tots els tumors diagnosticats en les dones.

La incidència d’aquest tumor a Catalunya és similar a la resta de països del sud d’Europa i inferior a la dels països del nord o oest d’Europa.                                                                                      

La supervivència a 5 anys de les dones diagnosticades de càncer de mama mostra una tendència de millora en les últimes dècades i se situa en el 85% en l’últim període analitzat a Catalunya. Malgrat aquestes bones xifres de supervivència, el càncer de mama causa la mort de 980 dones cada any al nostre país. És important remarcar, però, que la mortalitat per aquest tumor disminueix un 2,6% cada any com a conseqüència de les millores en els tractaments i del programa de detecció precoç d’aquest tumor implantat a Catalunya des de fa anys.

Sobre la Fundació Climent Guitart

Fundada el 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara méssolidària de Guitart Hotels. Fa honor a l’empresari Climent Guitart, qui va presidir aquest grup hoteler durant més de 30 anys. 

Presidida per Cristina Cabañas, té com a objectiu dos àmbits que també van marcar professional i personalment la vida de Climent Guitart: per un costat, el foment i el desenvolupament del turisme i, de l’altre, la solidaritat cap a sectors especialment vulnerables. Treballa en projectes destinats a la formació i la promoció dels professionals del sector, l’enriquiment cultural i l’impuls del turisme sostenible i responsable.                                                                                                   

Organitza anualment el Business Tourism Market(BTM), un espai de debat sobre la indústria del turisme. També atorga els Premis Climent Guitart -uns guardons que reconeixen l’excel·lència en els àmbits de la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música– i els Premis Lauretum, per posar en valor el fenomen turístic entre l’alumnat de les escoles i instituts de Lloret de Mar.Aquests últims son promoguts per la Càtedra Climent Guitart: innovació, orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa, impulsada per la Fundació Climent Guitart, l’ajuntament de Lloret de Mar i la Universitat de Girona i que respon a la convicció d’impulsar la transferència de coneixement i la recerca multidisciplinarsobre l’activitat turística, especialment de la Costa Brava. En l’àmbit de la solidaritat, focalitza la seva ajuda en diferents projectes d’atenció a aquells sectors de la població que, per motius econòmicsgeopolítics o socials, esdevenen especialment vulnerables. Aquí s’emmarquen iniciatives com el Sopar de Dones Solidàries o el conveni amb la Fundació Barça, que promou la inclusió social de joves migrants sense referents adults i el benestar de nens que lluiten contra una malaltia greu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button