CulturaNotícies

Reconeixement i guardó per al lloretenc Isidor Llorca als premis Xavier Cugat

El compositor alemany d’origen iranià Ramin Djawadi, autor de la banda sonora de la sèrie Joc de trons; l’il·lusionista Xevi de Santa Cristina d’Aro i el productor lloretenc Isidor Llorca de Lloret  van rebre el passat 1 de gener els premis Xavier Cugat.

Els Premis Xavier Cugat es van crear per homenatjar al gran mestre gironí i estrella de Hollywood Xavier Cugat. Per aquest motiu la direcció del Festival de cinema de Girona guardona a compositors de bandes sonores, músics gironins amb trajectòria internacional i talent en general per la seva contribució artística. També a promotors i gestors de talent. Els Premis tenen una periodicitat anual i se celebren a l’entorn a l’aniversari del naixement de Cugat, l’1 de gener.

Per nosaltres, com a mitjà local, ens alegrem i aplaudim que el lloretenc  Isidor Llorca, hagi rebut aquest important premi i el reconeixement per la seva trajectoria com a productor i restaurador de cinema que hi ha dedicat tota la vida. Va iniciar-se treballant a la pel·lícula de Josep Maria Forn La piel quemada, rodada a la seva vila, Lloret Mar. Va treballar en fotografia pels turistes i publicitat al cinema, ha gestionat sales de cinema a Pineda de Mar, Platja d’Aro i Lloret de Mar i ha treballat de productor a TV3. I com a dada curiosa, l’Ididor ha passat a la història del cinema español per ser el primer a produir una pel·lícula eròtica a l’Estat, va ser l’any 1977.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button