El PobleNotícies

Quins helicòpters sobrevolen el cel de Lloret de Mar i quines funcions desenvolupen?

En els darrers mesos, molts ciutadans de Lloret de Mar han notat un augment significatiu en el nombre d’helicòpters sobrevolant la zona. Des de Lloret Gaceta portem en aquest article quins són aquests helicòpters i quines són les seves funcions principals. A continuació, oferim un resum dels tipus d’helicòpters que es poden veure sobrevolant el municipi:

Helicòpter del SAR

Helicòpter AW 139 del SAR ( Search & Rescue ) , Els helicòpters del Servei Aeri de Rescat (SAR) són una part fonamental de les operacions de rescat aeri a Lloret de Mar i la seva demarcació. Aquests helicòpters són utilitzats principalment per a missions de cerca i rescat, sovint en situacions d’emergència on la rapidesa i l’eficiència són crucials.

Helicòpter del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques)

Un dels helicòpters més freqüents a Lloret és el del SEM, amb base a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Aquest helicòpter està equipat amb unitat de Suport Vital Avançat (SVA) i compta amb una dotació assistencial formada per un/a metge/ssa, un/a infermer/a i un/a pilot. La seva principal funció és atendre emergències mèdiques i traslladar pacients en situacions crítiques.

Helicòpters Bombarders de la Campanya Forestal

Durant l’estiu, els helicòpters bombarders juguen un paper crucial en la campanya forestal, permetent la càrrega i descàrrega ràpida i precisa d’aigua sobre incendis forestals. Són essencials per combatre focs en zones difícils d’accedir per terra. Aquests helicòpters també fan funcions d’observació des de l’aire.

Helicòpters de Rescat/Coordinació sala Central de Bombers

Els helicòpters de rescat dels GRAE també es fan servir per la coordinació dels mitjans aeris en els incendis més grans. Aquests helicòpters són activats des de la sala central i es poden reconèixer fàcilment perquè porten un zero com a primera xifra dibuixada.

Helicòpter del Servei Català del Trànsit (SCT)

El Servei Català del Trànsit disposa d’helicòpters per ajudar en la vigilància i monitoratge del trànsit viari. Actualment, el SCT compta amb dos helicòpters i un avió lleuger, utilitzats per complementar les càmeres de trànsit i altres eines d’alerta. Aquests helicòpters s’enlairen diàriament, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin, per assessorar el Centre d’Informació Viària de Catalunya des de l’aire.

Helicòpter de la UMA dels Mossos d’Esquadra

La Unitat Central d’Helicòpters dels Mossos d’Esquadra realitza una àmplia varietat de tasques de suport aeri, com la vigilància durant visites de personalitats, obertura i tancament de bancs, vigilància del trànsit i persecucions de fugitius. Aquests helicòpters també ajuden en grans concentracions de persones, com manifestacions o esdeveniments esportius.

Helicòpters d’Endesa

Endesa utilitza helicòpters per vigilar l’estat de la xarxa elèctrica, especialment durant la campanya d’estiu. Aquestes operacions tenen una finalitat preventiva, permetent detectar punts calents i preveure qualsevol imperfecció o punt sensible a les instal·lacions elèctriques i lluita contra el frau elèctric.

Helicòpter de TV3

Segur que alguna vegada algun de vosaltres han vist imatges aèries al circuit de Montmeló, ciclisme, del ral·li o moltes altres, en molts dels casos es graven amb aquests tipus d’helicòpters, el seu comès principal és l’enregistrament i enviament d’imatges en alta definició gràcies a la seva càmera amb cap rotatiu.

Helicòpter Policía Nacional

Els helicòpters de la Policia Nacional són un recurs clau en les operacions de seguretat, vigilància i emergència. Aquests helicòpters estan equipats amb tecnologia avançada i són operats per pilots i equips altament entrenats per dur a terme diferents missions principalment de seguretat pública.

Helicòpter Guardia Civil

Els helicòpters de la Guàrdia Civil també juguen un paper important en la seguretat i les operacions especials. Aquests helicòpters són utilitzats en una varietat de missions que van des de la vigilància i control del territori fins a operacions de rescat i suport a altres cossos de seguretat.

Helicòpter publicitari

Un altre tipus d’helicòpter que es pot veure sobrevolant Lloret de Mar, especialment a la part frontal del litoral, són els helicòpters de propaganda. Aquests aparells es fan servir principalment amb finalitats publicitàries, amb l’objectiu d’atraure més consumidors i promocionar productes o serveis de manera visualment impactant.

Helicòpters de l’Exèrcit

Els helicòpters de diferents unitats de l’exèrcit també sobrevolen de tant en tant el cel de Lloret de Mar per la proximitat amb algunes bases militars properes. Normalment, aquestes operacions formen part d’entrenaments, però també poden incloure tasques de transport i altres missions específiques.

I PRÒXIMAMENT…

L’Heliport de Lloret està a punt de prendre el vol després de vuit anys de gestions: escola, vols i taxi aeri. Coneix més sobre aquest projecte en aquest enllaç.

One Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button