ColumnesEl PobleNotícies

Columna d’Opinió |“Quan es governa des d’una bombolla, res te sentit”

Columna d’Opinió: Joan Carles Amaya (Més Progrés Lloret)

Es compleix un any del govern del PSC. Mentre alguns celebren, els lloretencs assistim amb esglai a com els nostres carrers s’omplen de llambordes de plàstic; complicant la circulació d’automòbils, provocant accidents que poden ser molt greus amb vehicles lleugers, dificultant la maniobra o la parada en carrers comercials tant de particulars com de serveis, o reduint dràsticament l’estacionament en zones ja de per si complicades en aquest sentit.

No obstant això, cal assenyalar les responsabilitats allà on correspon. La primera negligència imputable a l’actual equip de govern d’Adrià Lamelas no és altra que la d’haver menystingut la seva obligació facultativa de revisar els projectes en curs; espectres ressuscitats durant la passada legislatura pel grup de Jaume Dulsat, projectes on sembla primar el criteri especulatiu del dispendi de les subvencions a qualsevol cost, vers una aplicació dels fons europeus seguint criteris d’eficiència, racionalitat i utilitat pública.

De fet, algunes d’aquestes inversions, han consistit en un simple «refurbishing» o fotocòpia barroera de plantejaments de l’època de les vaques grasses, dels «Grans Horitzons» de Xavier Crespo, o fins i tot més antics i obsolets que no sabem a quin calaix els han trobat: per exemple el ja citat carril bici sense una contemplació holística de la mobilitat que no soluciona els problemes de desplaçament en bicicleta, el camí de ronda a Cala Gran emparant-se en legislació derogada i sense estudis d’impacte ambiental, o la gegantesca rotonda que pretenien construir davant del cementiri amb un cost de milions d’euros. “És molt cara, es farà Adrià?”

A ells és igual el que costi, la religió de l’estat ens diu que els diners públics no son de ningú. També cal dir que ni l’actual equip de govern ni l’anterior, no han buscat en cap moment facilitar i pacificar la mobilitat personal, només anotar-se «km de carril bici». La prova és que es crea un carril central a la zona del rieral quan JA EXISTIA un carril paral·lel per la zona enjardinada.

(Adjuntem fotos d’uns quants separadors de carril bici ja trencats tot just acabats d’instal·lar)

Com sempre, és més important sortir a les fotos i als diaris per poder progressar políticament que resoldre problemes que no generen titulars. I el que és molt més seriós, sembla que ningú es llegeix els projectes abans de la seva aprovació. ¿Ni tan sols obren els arxius que els envien els serveis tècnics i donen una ullada als plànols? ¿Si alguns no estan capacitats per llegir una memòria descriptiva i justificativa ho entendria, però llavors, per què es presenten a les eleccions?

De fet, en un municipi on la velocitat interior està limitada a 30 km/h, per normativa tots els carrers per on circulen vehicles són de prioritat compartida i són aptes per al trànsit de bicicleta. Senyors polítics…

…ningú fa, ni farà, servir els carrils bici, inconnexes, insegurs i incòmodes.

I així tornem al problema original i tanquem l’argument, ¿Per què malgastem els fons europeus NEXT GENERATION en crear un traçat inútil? Potser algú hauria d’informar a la Junta de la senyora Úrsula Von der Layen en com es malgasten els seus diners. Pensar que això està passant en paral·lel a totes les ciutats, fa calfreds.

Però no passa res, que continuï la festa mentre funcioni la impressora. Perque NO ES MÀGIA, SON TUS IMPUESTOS.

Joan Carles Amaya

4 Comentaris

  1. Maldita chapuza la que están haciendo en nuestras calles. Coloreando el pueblo como un niño de 3 años, pilonas rojas como obstáculos, así como cientos de separadores super peligrosos. Y todo ello con un dinero que se podria destinar a otros proyectos mucho mas interesantes o a arreglar nuestras calles y aceras que están todas rotas. NO al carril bici que lo usará un 5% de la población de Lloret.

    1. Separadores super peligrosos? Porqué? Mejor dicho para quién?

      Estos separadores son elementos que aportan seguridad a la infraestructurs ciclista y están reconocidos homologados por los manuales de diseño. El bolardo es un elemento de disuasión de aquellos vehículos a motor que de lo contrario invadirían el carril bici. Aportan seguridad al usuario del carril bici.

      Peligroso son para aquellos conductores quienes no respeten y quieren invadir los carriles bici. Un consejo respeten la infraestructura ciclista y ya verán que seguros son esos bolardos

  2. Desde el meu punt de vista si respectem tots la velocitat màxima marcada de 30 Km/ hora l iniciativa és bona i viable. Depèn de nosaltres . Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button