ActivitatsNotíciesOci

Programa de Sant Romà a Lloret: Es recuperen les Barraques i la Fira Medieval entre d’altres

Lloret de Mar recupera la seva Festa Major de Sant Romà

S’ha programat la Nit Jove amb barraques, la Fira Medieval i les Barraquetes

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, acompanyat del regidor de Festes, Cristian Fernández i el regidor d’Educació, Albert Ferràndez, han presentat avui la programació de la Festa Major de Sant Romà, patró de la vila. A l’acte hi ha assistit també l’autora del cartell, Marta Cadena, alumna de batxillerat artístic de l’institut Coll i Rodés, que ha vingut acompanyada dels seus companys de classe, la docent Rosa Oliveras i la directora del centre, Lluïsa Peralta. 

Tal com ha destacat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat,  “després d’un any i mig marcat per la pandèmia, enguany podrem celebrar la Festa Major en la seva plenitud, però sempre amb la prudència que demana el context actual”. La programació destaca per oferir un ampli ventall de propostes per a tots els públics que inclouen la Sopa de l’Àvia; obres de teatre de grups locals com La noia de les fotos i altres històries, de l’Aula de Teatre, o Sebas al cap, del Casal de l’Obrera; la visita teatralitzada L’últim daiquiri; l’espectacle del Tricicle Per fi sol!, amb Carles Sans; les Barraquetes pels infants; tornejos de petanca i d’escacs, i la concorreguda cursa de BTT Corriols de l’Avi; havaneres, ballada de country; el concert i ball de Festa Major, a càrrec de l’Orquestra Selvatana, i la missa solemne del dia 18 de novembre, dia del patró, Sant Romà. El regidor de Festes, Cristian Fernàndez explica que “També es recuperen actes molt esperats com són la Nit Jove amb les barraques, que portaran actuacions dels grups The Sun Cats, Triwe, Buhos o Strombers”.
El pregó de Festa Major aquest any es celebrarà el dia 10 de novembre, a les 20.30 h, a la sala d’exposicions de la Biblioteca, i anirà a càrrec de Salvador Pujós, vinculat des de sempre al món del teatre local i presentador del mític programa “Tal com Raja”, que emetia TV Lloret als anys 90. Un pregoner que ens recordarà la importància de l’humor. 

Pel que fa al cartell de la Festa Major de Sant Romà d’enguany, creat per l’alumna de batxillerat artístic de l’Institut Ramon Coll i Rodés, Marta Cadena, il·lustra el sentiment de tornar a viure la Festa Major amb tota la seva intensitat, posant al centre les persones i la necessitat de compartir abraçades, rialles i petons a Lloret de Mar, i destaca imatges icòniques de la vila com són el Castell d’en Plaja, el camí de ronda o la Dona Marinera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button