ColumnesJoan Carles AmayaNotícies

Anàlisi dels 95 milions d’euros del pressupost municipal per a aquest 2024 a Lloret; el més elevat de la història

“El pressupost municipal de 2024 segueix la mateixa línia política d’anteriors governs. Tot i la salvatge pujada d’impostos, no es veuen grans canvis en la política municipal a Lloret de Mar”

Joan Carles Amaya

El passat 22 de desembre de 2023 s’aprovà inicialment el pressupost inicial de l’Ajuntament de Lloret de Mar per l’exercici de 2024, donat que a 1 de gener no tindria l’aprovació final, es varen prorrogar els pressupostos de 2023, pràctica que molts ajuntaments porten a terme.

El disseny i confecció d’un pressupost municipal dona la informació del que un Ajuntament que enguany no te Pla d’Actuació Municipal (PAM) que és el full de ruta de quatre anys de govern, i
que Lloret de Mar no ha tingut des de fa dècades; aquesta és la manera que un govern no estigui lligat al seguiment de compliment dels programes electorals que varen presentar el maig de 2023.

95,4 milions d’euros

Més progrés Lloret de Mar (Més Lloret) ha estat curós a l’hora d’analitzar els pressupostos
d’enguany, amb un total de 95,4 milions d’euros, fent una comparativa amb el pressupost anterior, observant partida per partida com creix o decreix aquesta assignació pressupostària i observant errors materials dels quals fem arribar a l’Ajuntament en format d’al·legacions, com per exemple: Han denominat al tècnic de mobilitat, dins del codi MOBILITAT com a PISCINA-ALTRES RETR.DIRECTIU, error que creiem han de rectificar abans de l’aprovació definitiva per no haver de fer modificacions de crèdit.

Hem recollit aquestes partides per programa i hem fet la comparativa i els resultats són:

Podem observar que el pressupost del 2024 és paral·lel al del 2023, no hi ha canvis, si que es poden observar més despesa en Seguretat, que té a veure amb l’adquisició de material i en la
contractació d’algun agent més.

Les altes pujades de les factures d’impostos i taxes que rebrem del servei d’aigües, de clavegueram i de la recollida de residus i neteja, es veuen reflectides a la part de despeses, tot i
que a l’haver-n’hi una nova ordenança, hi ha 3 milions d’euros que canvien d’assignació de medi
ambient a l’agrupació de recollida de residus.

Hi ha dos grans grups que perden pistonada, com són PROMOCIÓ ECONÒMICA i COMERÇ; des de Més Lloret estem convençuts que és un error, i que hauria de ser una part important per a la nova dinamització econòmica a Lloret de Mar, començar a invertir realment en aquests programes, a poc a poc, i sense presses, però destinant seriosament objectius a complir, un any més perdem l’oportunitat de diversificar l’economia.

Per altra banda, queden immòbils, és a dir, no es veuen canvis significants ni en EDUCACIÓ ni en
CULTURA, greu error. No podem mantenir-nos en el que s’ha portat fent darrerament. Les deficiències en Educació no poden assenyalar només a la Generalitat, hi ha moltes oportunitats de caràcter municipal que es poden realitzar.

Els altres oblidats per aquest 2024 són les URBANITZACIONS, que es mantenen en designacions de 84.000 € a l’igual de l’any passat, qüestió que no soluciona res de les mancances que aquestes urbanitzacions tenen, s’han emplenat la boca que faran i faran, i quan arriba l’hora de la veritat, no hi són aquestes millores que es varen prometre. Al igual que als BARRIS, no són tractats tots per igual, Fenals per exemple, un altra zona oblidada pel 2024.

En fi, no deixa de ser un pressupost paral·lel al que havíem tingut anys enrere, i que no aporta
més novetats que alguna petita inversió, com posar pedres a una paret i denominar Rocòdrom.

“Des de Més Lloret esperem que s’executin les partides de millora de manteniment de carrers el més ràpid possible i que no s’esperin a final de legislatura, i dir, que la millora de les petites coses no es indicatiu de cap canvi, és rearfimar que governs anteriors no ho feien malament, i no dona resposta al canvi que la ciutadania volia”.

Joan Carles Amaya

Us adjuntem gràfiques d’un any i de l’altre per a que podeu observar que és un pressupost
paral·lel:

2 Comentaris

 1. Més del mateix !
  Això no canviarà enlloc fins que s.exigeixi als càrrecs polítics uns coneixements mínims i una dedicació exclusiva sense duplicitat de sous i càrrecs públics o interessos particulars.
  Mentrestant poden gestionar els recursos públics sense massa control i sense que se’ls pugui condicionar el sou o el càrrec al assoliment d.objectius del seu programa electoral. Un cop dins són 4 anys, amb repartiment de càrrecs i sous als consells comarcals, diputacions, direccions provincials,… dietes,…
  Això encara s,agreuge més en els casos que hi ha una majoria absoluta és a dir una “dictadura democràtica” !
  Salut !

 2. Realment l’ajuntament gasta tants diners en neteja? Noi, no es nota pas gaire!
  Manteniment?
  Potser seria més efectiva una feina de control de que aquestes partides vagin on han d’anar i l’efectivitat d’aquestes despeses… Si mantenir una piscina costa tant com mantenir les platges…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button