CulturaNotícies

Pinxo de daiquiri, exposició fotogràfica, taula rodona i interpretació, aquest cap de setmana especial al Teatre de Lloret

El Teatre de Lloret presenta aquest proper divendres 25 de març a les 20.00 h una proposta de pinxo de daiquiri solidificat. La proposta s’emmarca dins d’una sèrie d’activitats que tindran lloc al hall del teatre divendres al vespre a càrrec de l’empresa cultural lloretenca, Amargura Cultura, per celebrar el Dia Mundial del Teatre. 

La presentació del pinxo forma part d’una sèrie de propostes que s’han encarregat des del teatre per tal de celebrar el Dia Mundial del Teatre, que tindrà lloc el proper diumenge 27 de març. Així doncs, les activitats de divendres començaran a les 20 h amb una taula rodona sobre el de turisme a l’era digital i quina serà la nova melancolia del turista.

Es presentarà una exposició de fotografies fetes pel lloretenc Albert Navarro que porten per títol Cuba: Patria o foto i que durant 15 dies estaran exposades al hall del teatre.

I finalment es presentarà el pinxo de daiquiri solidificat, una proposta del també lloretenc, Joan Pau Romaní. 

El cartell d’activitats del dia 25 de març han de servir per presentar l’espectacle de teatre d’objectes, La melancolía del turista d’Oligor y Microscopía que s’ha programat l’endemà dissabte 26 de març a l’escenari del teatre de Lloret. 

El teatre d’objectes d’Oligor y Microscopía és difícil d’explicar si no s’ha viscut. A diferència del treball amb titelles, els manipuladors no creen vida en els objectes inanimats si no que exploren la que ja tenen en sí mateixos. Es tracta d’una proposta de teatre documental a partir de records materialitzats, amb una bona dosis de poesia i un ritme pausat i contemplatiu. 

L’espectacle s’ha vist a festivals com Temporada Alta o el TNC durant el Festival Grec. El camp d’acció es concentra en un petit i transportable teatret amb les seves corresponents grades. D’aquest teatre van traient tot tipus de mecanismes en miniatura: projeccions, marcs, fotografies, ninots de corda, …  

Una proposta de petit format per a 42 espectadors, un petit escenari a escala on les coses apareixen i desapareixen enmig de petits esclats de llum: ombres, imatges analògiques, mecanismes fràgils, miniatures de paper i llauna. Un delicat teatret-cinema, un joc de somnis la inventiva poètica dels quals ens trasllada a aquell temps en què totes les nostres joguines estaven vives… 

Shaday Larios i Jomi Oligor, les dues ànimes d’Oligor y Microscopía, van començar a treballar junts el 2013 després de coincidir en un festival a São Paulo i adonar-se que el seu treball transcorria per camins paral·lels. Tots dos compartien un interès especial pels objectes, la memòria, les miniatures i la fragilitat. 

La directora del teatre de Lloret, Amaranta Gibert, l’ha recomanat i l’ha definit com un espectacle delicat i minuciós, que convida través de petits objectes a portar la nostra imaginació cap a llocs no coneguts. Una delicadesa d’espectacle. 

Per la seva banda el regidor del teatre, Albert Robert ha dit que hem triat aquest espectacle per celebrar el Dia Mundial del Teatre per la delicadesa de la proposta i perquè toca un tema que ens és molt propi com és el turisme i ens convida a reflexionar-hi. Robert també ha posat en valor la proposta que Amargura Cultura ens ha presentat per tal d’arrodonir aquesta celebració. 

Per assistir als actes programats el 25 de març, que són gratuïts, es recomana descarregar-se una invitació a través d’aquest enllaç:   https://www.teatredelloret.cat/ca/taula-rodona-la-nova-melancolia-del-turista 

Per venir a veure La Melancolía del turista, s’han programat dues funcions el dissabte 26 de març: a les 12h del migdia i a les 20.30h del vespre. Les entrades es poden comprar al web del teatre de Lloret: www.teatredelloret.cat

Nota de premsa de l’Ajuntament de Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button