El PobleNotícies

Per què s’inicien les obres importants a l’inici de temporada? Coneix els motius:

Ja fa setmanes que estan arribant els primers turistes a Lloret de Mar, i les cues ja es fan notar alguns dies puntuals, a les seves entrades, especialment en l’accés que arriba per la C-63 des de Vidreres. Aquesta carretera, molt transitada i amb diversos punts negres, ha començat les importants obres de millora, però aquestes estan generant un embús encara més gran a l’entrada dels turistes.

Els veïns es pregunten: per què les obres importants sempre es fan amb l’inici de la temporada? A final de primavera i durant l’estiu es duen a terme més obres. No és una afirmació gratuïta, és una realitat que es pot constatar amb dades a la mà. Vegem a continuació alguns motius:

Campanyes polítiques

Molts associarien aquest fenomen a les eleccions municipals (com les de l’any passat), nacionals o comunitàries, com les d’aquest mes de maig de 2024, on hi havia eleccions al Parlament Català. Els governs sortints solen agilitzar algunes obres per mostrar els pressupostos pendents amb algunes de les promeses durant la legislatura i que s’executen durant les precampanyes i intentar guanyar vots, esgotant els seus últims dies de mandat o intentant repetir si tornen a guanyar.

No obstant això, quan es pregunta als experts en obres, la resposta és clara:

  • En primavera-estiu fa calor: El sol i les altes temperatures són grans aliats de les obres. El calor fa que els materials utilitzats (cement, guix, pintura…) s’assequin més ràpidament, escurçant el temps d’execució i permetent estalviar diners i complir millor amb els terminis de lliurament.
  • Més hores de llum: A l’estiu gaudim de més hores de llum al dia, la qual cosa permet allargar la jornada laboral si cal per ajustar-se al calendari previst. A més, comptar amb millor il·luminació facilita la realització de treballs a l’aire lliure, com la rehabilitació de cobertes o la millora de façanes.

Actual obra important en execució (Vidreres-Lloret)

El Departament de Territori ha iniciat fa tres setmanes les obres per millorar l’accessibilitat, pacificar el trànsit i reforçar la seguretat viària a la C-63 al seu pas per Vidreres en direcció a Lloret de Mar. L’actuació, que costarà 5,9 milions d’euros (MEUR), inclourà la construcció de diverses rotondes i passos per a vianants, així com la implantació d’un separador de fluxos en una carretera amb nombrosos accessos a urbanitzacions i diversos espais d’activitats. Els treballs tenen un termini d’execució de vuit mesos i afectaran un tram de 3,5 quilòmetres.

L’obra inclourà la construcció de tres rotondes, la implantació d’un carril central de gir i d’un separador central per reforçar els sentits de la circulació i reduir el risc de xocs frontals. Aquest separador consistirà en una zona central amb un doble ressalt i una línia de captafars per millorar la visibilitat.

Pel que fa als accessos, es construiran noves rotondes d’accés a Terrafortuna, Puigventós, on es tancarà la rotonda partida actual, i Aiguaviva Park al quilòmetre 5,7. A més, es formarà un carril central de gir a la intersecció d’Aiguaviva Park situada al quilòmetre 6,7. En paral·lel, s’eliminaran els trams d’avançament i els girs a l’esquerra a la carretera.

D’altra banda, s’implantaran nous passos per a vianants a l’entorn de les rotondes de Terrafortuna i d’Aiguaviva Park, i es millorarà el ferm, la senyalització horitzontal i vertical, i les barreres de seguretat.

Pel que fa a l’execució de les obres durant els mesos d’estiu, les tasques se centraran en el desviament de serveis afectats i els moviments de terres fora de la plataforma actual, evitant així treballs que puguin tenir un impacte significatiu en el trànsit. L’obra s’espera que acabi a mitjans d’octubre.

One Comment

  1. Uno de los motivos es que hay más luz y que así se puede alargar la jornada laboral?? A ver, que horario hacen esos trabajadores?? Aparte de que si tenemos otra vez olas de calor, no creo que vayan a ir a trabajar (desde luego primero, la salud!!!). Ya se irá viendo. Pero sabiendo que cada año en época de verano se montan esos caravanones, no veo bien, la excusa de que hay más luz (a partir de septbre, también hace buen tiempo).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button