ColumnesNotíciesToni Leal

Per DECRET d’ALCALDIA: Benvinguda Òmicron !!!!!!

Hi ha moltes formes d’aprofitar-se de les circumstàncies, encara que puguin actuar en detriment de les persones que, en situació de normalitat,  ajuden i col·laboren, amb la seva assistència a que el negoci tiri endavant. 

Com en tots els àmbits comercials hi ha empresaris que només els preocupa fer calaix, la seva resposta davant d’una emergència sanitària i social és aprofitar-se de la gravetat del moment, encara que estigui en joc la salut dels seus clients, treballadors i familiars de tots.

Estem passant una pandèmia que aconsella, degut a la gravetat de la situació, evitar, pel bé de tots, tot tipus de reunió o activitat que posi en risc la propagació de la pandèmia degut a la rapidesa en què actua la variant òmicron.

A Lloret, també som els primers en donar exemple de mala praxi social, sanitària i de la irresponsabilitat en permetre i aprofitar-se del moment  facilitant, alsempresaris que ho sol·licitin, l’obertura dels seus localsd’oci nocturn de les 8 del vespre a dos quarts d’una de la matinada. 

Ara les discoteques es converteixen en bars de nit però, algunes, no sembla que pretenguin canviar l’activitat. Vegeu algun dels anunci que hem trobat a les xarxes socials. Taules, reservats, música……

El mateix local que, setmana darrera setmana, al bell mig del cas antic, provoca aldarulls amb un comportament incívic dels seus clients, ha trobat, un cop més, la gallina dels ous d’or i, per celebrar que estarem uns dies procurant evitar al màxim els contactes socials i així intentar minorar la gran taxa de contaminació que s’està donant. 

La gallina d’ous d’or, en aquesta ocasió, és un Decret d’Alcaldia que els permet, canviant ( teòricament) d’activitat, però en el mateix local, transgredir l’ordre de “Tancament de l’oci nocturn” mentre duri la prohibició d’obertura decretada per la Generalitat i les autoritats sanitàries. 

Em sembla realment vergonyós que, en aquests moments tan delicats, les autoritats que també haurien de solidaritzar-se amb les decisions sanitàries i autonòmiques, procurant i prioritzant el benestar tant dels joves com de les famílies que podrien contaminar, tinguin la gran idea de buscar la porta giratòria per al·ludir el compliment de les lleis amb un DECRET d’ALCALDIA que els converteix en bar 

Jo em pregunto a qui beneficia aquest flamant decret, a la joventut? A les famílies que la transmissió pugui posar en perill la seva vida? 

Està ben clar OCI NOCTURN TANCAT. Què és el que no es vol entendre.

Voldria apel·lar al sentit comú de la joventut perquè no es deixin manipular ni contribueixin a augmentar les arques d’aquests propietaris i les de l’ajuntament i puguin veure i valorar que l’únic que preocupa a ambdós són els diners que els proporcionen. 

Aquesta conducta està molt lluny de l’interès que, en aquets moments, ens mou a tots en favor de procurar que no es tensionin més les àrees assistencials, hospitals i caps que necessiten, en bé de tots, que seguim les indicacions que, a nivell de país, estem rebent contínuament a través de les autoritats sanitàries, epidemiològiques i de tots els que estan treballant per poder-nos atendre el millor possible.

4 Comentaris

  1. El sentit comú en el juven, està fallant i pel que veig també en els q governen, tant futut es quedarse a casa per evitar l’expansió del omicron??? El juvent a la disco, espai tancat, crits cantics i . ………i els nens sensa Cavalcada de Reis????

  2. Sap molt greu que passin aquestes coses. Que no es vulgui entendre la gravetat de la situació. Som molts que en patim les conseqüències i sembla que siguin, només, els del sector de l’oci nocturn. Que el jovent necessita esbarjo? D’acord però només desitjo que no en vinguin de més grosses. En molts llocs del món, estarien contents de “patir” aquestes privacions.

  3. Un alcalde és responsable de prendre decisions que busquin el benestar dels seus ciutadans, de tots el seus ciutadans i de ben segur que no és fàcil. Tan importants son les mesures que pretenen preservar la salut i evitar la propagació del virus, com ho son també les que intenten mantenir l’activitat econòmica i els llocs de treball.
    La conversió temporal de locals d’oci nocturn, en bars on no s’hi pot ballar vol ser una solució d’equilibri entre ambdós necessitats.
    Si el que exposa l’articulista és l’incompliment d’algun local de les restriccions que el decret els imposa, el que han de fer els interesats és denunciar-ho i que els caigui el pes de la llei, però pretendre que l’alcalde només es preocupi per una part de la població seria demanar que faci deixadesa de les seves funcions.

  4. Oci nocturn tancat, ara bé, nit de cap d’any, varies festes privades a cases de entre 30-50 persones… Llavors de que serveix tancar l’oci nocturn? Porten 2 anys passant penúries aquesta gent, ja no per el sol fet de ara és tanca, ara restricció, ara s’obre amb mil entrebancs etc… també perquè el mateix ajuntament que ARA els hi dona l’opció de obrir temporalment com a bar, en aquests 2 anys, els hi han seguit cobrant les llicències 100% que no són barates, les deixalles més de lo mateix, hi ha qui a pagat 7mil€ per obrir un mes…. i un llarg etc… tant l’oci nocturn com hostaleria i mes negocis necesiten una petita empenta, cadascun ha de ser conscient de no posar-se en risc de manera inapropiada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button