La GentNotícies

Parlem amb el defensor del ciutadà de Lloret, abans d’acabar el seu mandat i la vacant al seu lloc de treball

En Joaquim Teixidor ha sigut el primer Síndic de la Ciutadania de Lloret. En diferents ocasions durant la seva presentació de la memòria anual al Ple municipal ha donat mostra de la seva independència, denunciant i recollint fets que en més d’una ocasió li han valgut els retrets del govern municipal.

Una nova vacant municipal ha estat oberta a la seu de l’ajuntament on busquen candidats/es per cobrir sens dubte, un lloc vital per a qualsevol població: El Síndic del Ciutadà, o El Defensor del Poble, col·loquialment parlant. Parlem amb Joaquim Teixidor, en els seus últims dies de mandat com a Síndic i la vacant que deixa i que es cubrirà aquest proper mes de novembre.

•Per la gent que no coneix aquesta figuna municipal, qúe es el Síndic? La missió del Síndic es defensar als ciutadans/es davant l’administració i les empreses que en depenguin, també pot actuar d’ofici segons el seu propi criteri. El Síndic/a no està subjecte a cap mandat imperatiu. No rep instruccions de cap autoritat i compleix les seves funcions amb autonomia i segons el seu criteri.

•Quina valoració fas d’aquests 10 anys com a Síndic? L’experiència per a mi ha sigut molt positiva, he intentat ajudar a tothom qui s’ha dirigir al servei del Síndic, amb la màxima eficàcia i bona voluntat. Algunes vegades en més encert que d’altres, però sempre intentant solventar les situacions que requeriren de la meva intervenció i intentant resoldre tots els dubtes als ciutadans/es que ho necessitaven. Agraeixo la confiança que el seu moment es va dipositar amb mi i espero haver estat a l’alçada de les queixes i consultes que m’han fet arribar els ciutadans/es de Lloret.


•Com t’has pres la recent convocatòria per la reelecció del Síndic? Com un fet natural, es el que preveu el Reglament del Síndic que només pots estar dos mandats de cinc anys, que a finals d’aquest any compliré.


•Com funciona la reelecció/canvi del teu lloc de treball? Prèvia publicació al taulell d’anuncis de l’Ajuntament, les persones que compleixin amb els requisits sol·licitats poden presentar la corresponen instància per accedir al càrrec. Prèvia consulta amb els diferents portaveus dels grups municipals l’alcalde proposarà al Ple la elecció del nou Síndic o Síndica que necessitarà un mínim de 3/5 de vots favorables en primera votació o de la majoria en segona votació.

Quines millores faries de la figura del Síndic? Per tal de reforçar la figura del Síndic o Síndica, crec que hauria de tenir un suport administratiu fixe.

Quin consell donaries al nou Síndic? No m’atreveixo a donar cap consell, el que si tinc clar es que tindrà tot el meu suport sempre que el necessiti, i que espero poder fer una transició pausada. El que si li recomano es que actuï en total llibertat, sense cap pressió política ni social, al seu criteri, ja que es una figura independent i no rep instruccions de cap autoritat, tal i com diu el Reglament del Síndic/ca.

______________________

Les persones interessades en optar a ser el próxim Síndic/a han de residir habitualment a Lloret de Mar. Com a mínim en un període de 10 anys previ al nomenament. Les sol·licituds s’han de presentar màxim fins el 31 d’octubre 2022. Per accedir a l’oferta de treball pública com a Síndic/a clickeu 👉🏻aquí. En cas de dubte, podeu trucar al telèfon de suport: 872 220 646.

Coneix més a fons en Joaquim Teixidor (actual Síndic de Lloret) amb aquesta entrevista que li vam fer a Lloret Gaceta a l’abril 2022: 👉🏻Entrevista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button