NotíciesRecordant Lloret

“Paraules i expressions lloretenques”: La nova campanya pels comerços de Lloret

Compartim amb els nostres lectors les paraules de l’Associació de Comerciants de Lloret per aquesta nova campanya carregada de molta nostàlgia. Des de fa una bona colla d’anys, Lloret de Mar fa gala del seu tarannà acollidor i viu abocat amb cos i ànima al turisme, però la vila té unes arrels ben fondes al mar i a la terra. Pagesos, pescadors i americanos són part indestriable de l’essència de Lloret.

Una mirada superficial pot no reconèixer petits tresors materials i immaterials que són testimonis de vides lligades profundament a la terra i al mar. Amb la campanya “Paraules i expressions lloretenques”, l’Associació de Comerciants i l’Oficina de Català de Lloret (CPNL), amb la valuosíssima col·laboració del Serveu d’Arxiu Municipal, reivindiquem una part preciosa del llegat d’un passat dedicat a la pagesia i a pesca, i en un determinat moment vinculat a les Amèriques, que cal preservar: paraules i expressions que tenen regust de sal i de terra.

Els reculls d’expressions lloretenques (primera edició 2019), i que enguany hem editat tretze més, plasmades en diferents cartells, els trobareu en diversos establiments associats amb el punt de llibre corresponent, per si els voleu col·leccionar. L’objectiu d’aquesta campanya és donar visibilitat a una petita part d’aquest gran bagatge fet de paraules. Diuen que les paraules se les endú el vent, però és ben cert que n’hi ha de ben encorades. Tots els cartells els podreu visualitzar en un local cedit per l’ocasió per la Família Batlle- Andreu en el C/ La Vila, 26 

Amb aquesta acció volem acoseguir tres objectius: 1. Donar a conèixer les paraules i expressions lloretenques. 2. Relacionar cada expressió amb un punt de llibre que hauran d’anar a buscar a cada establiment. (situem els establiments) hi haurà un QR en el vidre que indiqui on estan els negocis i així col·leccionar els punts de llibre.  DESCOBREIX ON SÓN ELS CARTELLS AQUÍ. 3. Fer més visible la necessitat de què el negoci es llogui com més aviat millor. Tots i guanyem.

•Algunes de les expressions lloretenques:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button