EsportsNotícies

Paqui Abellán guardonada amb la Medalla de l’Esport: Tota una vida dedicada al patinatge artístic lloretenc

El passat divendres 7 de juny al vespre es va celebrar la 43a edició de les Medalles de l’esport de les comarques gironines. La celebració es va dur a terme a l’Auditori Josep Irla (seu de la Generalitat a Girona). Aquests guardons s’atorguen des de l’any 1980 i van ser creats per la representació territorial de l’esport a Girona. L’entrega de les medalles vol ser un reconeixement a persones de més de 60 anys que han dedicat gran part de la seva vida de manera anònima a incentivar l’esport. Aquest any 2024 es van presentar 35 candidatures de 22 disciplines esportives diferents. Entre els guardonats es troba la lloretenca Paqui Abellán, que ha estat prop de 20 anys dedicada al Patinatge Artístic de Lloret de Mar.

«Estic molt agraïda i sorpresa, no m’ho esperava. El dia que em van trucar de la Diputació vaig pensar que era una broma. Estic molt contenta, i encara que ja no estic amb el patinatge, amb 74 anys que tinc, no paro de fer excursions de muntanya i pujar cims, sempre vinculada a l’esport»

Paqui Abellán

A la Paqui li agrada recordar els campionats de patinatge i ens destaca que mentre que ella era presidenta es van organitzar molts campionats:
«Tinc molts bons records. Destacaria el campionat d’Europa de patinatge artístic que vam viure l’any 2000, i amb especial emoció els campionats en els quals participava la meva filla Carme Nicolás, i va quedar dues vegades campiona de Catalunya i Europa»

En jubilar-se, la Paqui va apuntar-se al Centre Excursionista de Lloret i no para de fer sortides, sobretot els caps de setmana. Li agrada pujar muntanyes i ja ha fet 200 cims per tot Catalunya.

«M’agrada molt caminar per la muntanya i fer cims, cada 100 cims organitzen una festa i et fan un obsequi de record, jo ja en tinc dos, ara anem pel tercer». 

La lloretenca ha rebut el guardó després de ser escollida en una convocatòria iniciada a primers d’any en la qual es remeten les bases a les institucions públiques i entitats esportives de les comarques gironines que són qui ha de presentar els seus candidats. En el cas de Lloret, aquesta tasca la van realitzar Elisenda Blanch (tècnica d’esports) i Carles Clos (regidor d’esports de Lloret). Un cop s’han presentat els candidats una comissió de recompenses es reuneix i decideix proclamar els guardonats.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button