La GentNotícies

Operativa d’autobusos a Lloret perquè els refugiats ucraïnesos puguin fer-se el permís de residència a Girona 

Els dies 5, 6 i 7 d’abril l’Ajuntament, amb la col·laboració solidària de l’empresa d’autobusos Moventis-Sarfa, organitza els desplaçaments en autocar de Lloret a Girona pels refugiats empadronats a Lloret.

L’Ajuntament de Lloret de Mar i l’empresa de transport d’autocar Moventis-Sarfa s’han unit per poder oferir el desplaçament en autobús als refugiats ucraïnesos acollits a Lloret que tenen hora per poder dur a terme el tràmit de residència temporal a la Policia Nacional de Girona. Serà des d’avui fins al dia 7 d’abril quan, en un horari de 16 a 20 h, es farà aquest tràmit que els permetrà sol·licitar la residència temporal. Es tracta d’un tràmit diferent de la sol·licitud d’asil habitual, activada per primera vegada a Espanya i a Europa, i que permet una regularització “exprés” per als refugiats que vinguin d’Ucraïna.

Des d’avui i fins dijous, cada tarda sortirà un autobús a les 15 h de l’estació d’autobús de Lloret fins a la Policia Nacional de Girona i posteriorment, cap a les 20.30 h, tornaran cap a Lloret. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “des de l’Ajuntament vàrem sol·licitar que aquest tràmit es pogués fer des de la comissaria de la Policia Local de Lloret, però no ha estat possible i per aquest motiu, amb l’objectiu de posar-ho fàcil per aquestes persones que ja estan vivint una situació prou dura i complicada, hem activat aquest servei”.L’alcalde ha explicat que “quan vàrem contactar amb l’empresa Moventis de seguida vàrem trobar tota la col·laboració necessària i aquest suport que estem rebent des de moltes entitats privades ens ajuda molt a anar avançant en una situació tan complicada per als mateixos refugiats i per a Lloret com a municipi d’acollida”.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “Des de l’Oficina de Primera Acollida, ubicada al Centre Cívic de Can Carbó, les tècniques socials i el servei voluntari de traducció d’ucraïnès han anat informant les persones del dia i hora assignats”. Actualment Lloret té un total de més de 681 refugiats empadronats a la vila i ja ha tramitat l’escolarització de 142 infants entre des de P3 a 4 d’ESO. En paral·lel, des de l’Oficina de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s’ha ampliat l’oferta de cursos de nivell inicial per poder fer l’acollida lingüística a les persones acabades d’arribar al municipi. En aquests cursos, que començaran la setmana que ve, hi ha hagut un centenar d’inscripcions.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button