NotíciesOferta laboral

Oberta la convocatòria de 850 noves places d’accés al cos dels Mossos d’Esquadra

Departament d’Interior va publicar dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria de concurs oposició de 850 noves places per a l’ingrés a la categoria de mosso/a del cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. La convocatòria 46/23 reserva el 40% de les places a dones i, d’aquesta manera, es dona compliment al doble objectiu d’ampliar la plantilla d’agents i avançar en la feminització el cos. Actualment, el 23% de les agents del cos de Mossos són dones.

En aquesta convocatòria, i per segona vegada, el procés de concurs oposició inclou una prova voluntària de coneixement d’idiomes que consistirà en la realització d’un qüestionari adreçat a avaluar la comprensió oral d’un llistat de fins a 16 idiomes, entre els quals la persona aspirant n’escull 2.

Respecte al calendari, les persones aspirants que hi vulguin participar podran presentar les sol·licituds corresponents des del passat dimarts 17 de gener al 13 de febrer de 2023.

Detall del procediment

La fase d’oposició consta de quatre proves obligatòries i eliminatòries que inclouen un qüestionari tipus test de coneixements, una prova d’aptituds, una prova física d’agilitat, força i velocitat, un test de competències i entrevista per avaluar el grau d’adequació professional (responsabilitat, resolució de problemes, cooperació, autocontrol, habilitats socials, etc.) i una prova de llengua catalana. En aquesta fase també es fa la comprovació de les causes d’exclusió per manca d’aptitud psicofísica i de tatuatges.

A banda de la fase d’oposició, les persones que superin les proves hauran d’acreditar els mèrits previstos en la convocatòria. Amb la puntuació de les fases d’oposició i de concurs s’obtindrà una puntuació global. 

Les persones que resultin admeses faran un curs selectiu de formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i, posteriorment, entraran en la fase de pràctiques, també selectives i obligatòries, durant un període de 12 mesos.

Podeu consultar tota la informació de les bases de la convocatòria 46/23, de gener 2023 al web de 👉🏻Mossos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button