Carla PitarchColumnesEl PobleNotíciesSalut

Nutricionista de confiança per la tornada de les vacances.

Sóc la Carla Pitarch, dietista i actualment formant-me com a psiconeuroinmunoendocrinòloga (PNIE). Enceto aquesta columna amb l’afany de compartir les meves reflexions sobre un tema que m’apassiona; que tinc la sort de viure’l com a professió, rutina, hobby i, perquè no, com a “vici”: la nutrició

QÜESTIÓ DE CONTINGUT

Setembre, mes que per a molts és, tal i com ho és el mes de Gener, el tret de sortida per a l’inici de canvis. Tornada a la rutina després de les anhelades vacances d’estiu. Empresa de nous objectius. No en va ha estat el mes d’elecció pel llançament de Lloret Gaceta, que vull celebrar amb aquest escrit.

Durant els dos mesos d’estiu, la meva consulta te la pinta de ser una gasolinera de la ruta-66 americana, només hi apareixen, de tant en tant, quatre gats valents. Però això canvia ben entrat el setembre. La consulta s’omple de visites que tenen un únic propòsit: desfer-se dels quilos acumulats durant les vacances.

A aquesta petició jo els faig fer una reflexió que considero important: “perquè vols perdre pes?”. Quan el pacient diu “vull perdre pes” és com si la revista Lloret Gaceta es presentés dient “som una publicació que pretén llançar 10 o 15 números”. No ens estarien parlant del seu contingut, de la seva identitat.

En canvi, si es presenten dient “som una publicació que pretén mantenir als lloretencs i lloretenques a l’ordre del dia amb informació actual i contrastada” la seva voluntat i identitat queden molt millor expressades. De res serveix el volum si aquest és buit de contingut.

Retornant a la petició de vull perdre pes, la meva intenció és que el pacient busqui quin és el seu veritable desig: vols normalitzar els teus valors de colesterol LDL per a gaudir de millor salut? Vols poder tornar a pujar una muntanya com feies anys enrere? Vols que la teva parella et senti més atractiu/va? Perdre pes és només la punta de l’iceberg d’un desig molt més profund. I cadascú tindrà les seves raons. És per aquest motiu que l’enfoc terapèutic serà diferent per a cadascú de nosaltres.

El meu consell és, abans de plantejar-te perdre pes, raona quin és el teu veritable objectiu i pren-lo com a marcador d’evolució més enllà dels quilos a perdre. D’aquesta manera el repte serà més senzill i plaent.

Carla Pitarch 621 31 80 84

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button